Kabala a Zohar

12.07.2013 12:04

 

Otázka: Drahý Kryone, nejsem Žid, ale studuji Kabalu již roky. Když mluvíš o vrstvách naší DNA, jsou označeny hebrejskými jmény, která jsou též obsažena v Kabale. Má Kryonovo poselství nějaký vztah k posvátné Kabale?

 

Drahý Kryone, můžeš něco říct o Kabale a Zohar? Obsahuje Zohar tajemství vesmíru? Je v těch knihách obsaženo něco, co jsi nám ještě neřekl? Také bych chtěl vědět, jestli Hebrejská písmena jsou tak mocná, jak se o nich tvrdí?

 

Odpověď: Tyto otázky mají mnohem širší souvislosti. Takže místo toho, abychom vám dali odpověď, která vyplní zásuvku Kabala a Zohar, dovolte, abychom vám trochu rozšířili obzor…

 

Jsou to všechno prastará učení o základních metafyzických a duchovních pravdách. „Tajemství" ukrytá v nich nejsou menší nebo větší než ta, která jsou obsažená v našem učení. Přímo spolu souvisejí, a podobnosti mezi nimi můžete najít všude. Důvod? Jsou pravdou o Vesmíru. Takže nejde o Kryona, Kabalu nebo Zohar (což znamená "nádherný"). Ale místo toho jde o pravdu.

 

Hebrejština se používá, protože je to nejstarší jazyk, který považujete za "základní" na planetě a jímž se stále mluví a dorozumívá i dnes. Existuje mnoho starších jazyků (Sumerština, Lemurština), ale těmi se nemluví, ani se nestudují a jejich existence je dokonce kontroverzní. Takže hebrejština je "základní" jazyk, a ano, má mocné významy a symbologii.

 

Abrahamovi synové mluvili hebrejsky (nebo přinejmenším jejich druhem hebrejštiny) než se stali nepřáteli, takže existuje silné spojení hebrejštiny, coby původního jazyka "duchovního učení", které existovalo dlouho před tím, než se rozpadly kultury a vytvořilo to, co existuje dnes.

 

Nyní, když jste objevili to, co nazýváte "Boží Kód" (koncept o kterém píše autor Gregg Braden) začínáte též chápat, že i třeba jen chemie a hebrejské znaky souvisejí a tento vztah bude vzrůstat ve vašich dalších objevech. Takže je to všechno založeno na univerzální pravdě s hebrejskými znaky a jmény jako podklad k vašemu studiu a pochopení. Dobře se dívejte. Není na čase, abyste začali vidět, jak jsou věci spojené a propojené, což by mohlo znamenat, že existuje univerzální pravda o Bohu, místo mnoha různých pravých-Bohů, kteří dnes existují? Vraťte se ke zdroji! Tam objevíte kruh: Co učíme dnes bylo učeno tehdy a též zvěstováno všemi Mistry, kteří chodili na planetě. Není to člověk, který z toho udělal zmatek a různé pravdy?

 

Přeložila Satu Satu