Životní lekce a Karma

26.08.2013 23:03

 

Otázka: "Jaký je rozdíl mezi karmou a životní lekcí? Nebo jsou obě totožné?"

 

Odpověď: Jelikož všechno souvisí se vším, můžeme říct, že ani toto nemůžeme kompletně vyjmout z „batohu“ karmické energie; nicméně přemýšlejte o karmě jako o „tlaku, který vás umístí do drážky vhodnosti“.

 

Karma je o skupině kolem vás, vašem místě v této skupině a o emocionálních energiích, které na základě toho vzniknou. Můžete říci, že karma je vodítkem k dluhům pro všechny lidi na planetě. Vytváří čtyři či pět generací hasičů a policistů, lékařů či vojáků. „Zapadnete do drážky“ toho, co si myslíte, že máte dělat, či toho, co vám řeknou vaši rodiče, a děláte to!

 

Karma je dávná a pomalá. Noví lidé mají volbu, ale s následky. Musíte nyní pochopit a vyvinout zodpovědnost. Žádné další oběti, žádné další náhody a naprostá zodpovědnost za všechno kolem vás; toto jsou nová pochopení.

 

Životní lekce, na druhé straně, je mnohem více osobní. Ačkoli může být tento atribut samozřejmě spojený i s karmickou energií, zůstává s vámi, i když je vaše karma rozpuštěna. Takže víte, že je to mnohem hlubší než karma a patří k vaší individuální duši a ne ke skupině. Je přenášena z života do života, stejně jako karma, ale jiným způsobem.

 

Karma je o situacích s dalšími lidmi, nedokončených záležitostech, pocitech k dokončení a systému v interakci. Životní lekce jsou naprosto a kompletně osobní a pouze o vás s vámi.

 

Typické životní lekce, které je potřeba se naučit, jsou uvedeny níže. Vězte, že k vám patří pouze tehdy, pokud cítíte, že ano. Každý člověk má jednu či více a každý člověk s ní (nimi) přichází. Jakmile je člověk vyřeší, pak se toto řešení přenese do dalšího života a lekce se už nikdy nemusí opakovat.

 

Naučit se milovat

Naučit se naslouchat

Naučit se dostávat (přijímat)

Naučit se milovat sebe

Naučit se říkat svou pravdu

Naučit se, jak nebýt obětí

Naučit se, jak nenechat nikoho, aby mne definoval (vymezoval)

Naučit se cítit své vlastní mistrovství

Naučit se žít s ostatními lidmi

Naučit se přestat obviňovat ostatní

Naučit se vystoupit z duality (vymanit se z karmy)

Naučit se starat se o sebe víc než o ostatní

Naučit se, že si zasloužíme být zde a že nejsme nečistí, když se narodíme.

 

Každá z těchto lekcí je hluboce osobní. Nejsou spojeny s rodinou, karmickou drážkou či skupinovou energií. Jsou vaše osobní a pracujete na nich v průběhu několika životů, stejně jako na vaší karmě. Nicméně, v této nové energii, jsou všechny předloženy k řešení.

 

Přeložila Marie Kuchařová

 

Poznámka ke kopírování:

Původní zdroj: https://www.kryon.com/  - Otázky a odpovědi (Q&A)

Překlad Marie Kuchařová  pro https://www.kryon.webnode.cz/.

 

Jednotlivé otázky a odpovědi i celý text je možné použít za předpokladu, že zůstane zachován původní smysl a že bude připojena tato poznámka včetně aktivních zdrojů.