Světlo ve Vesmíru

20.06.2013 21:55

 

 

Otázka: Drahý Kryone, přemýšlel jsem o tom, co jsi řekl o světle a multidimenzionalitě a něco mě dnes napadlo. Nejsem si jistý, jestli je to záblesk poznání nebo jen úplné bláznovství. Byl bych vděčný, kdybys mi mohl říct, jestli se ubírám správným směrem. Opomněli jsme něco o světle, co je tak jasné, že to nevidíme? Žijeme v 4D časoprostoru. Zakouší světlo čas? Světlo je nehmotná částice, podle fyziků. Moje "myšlenka" nebo "bláznivý nápad" je o tom, že světlo je v jiné dimenzi než náš 4D časoprostor. Pokud to tak je, měli bychom změnit naše vnímání?

 

Odpověď: Ano, vnímání by se mělo změnit. Místo, abyste viděli světlo mimo čas, měli byste ho začít vnímat jako kontrolované časem. Nemusí zakoušet čas, ale jeho vlastnosti /hlavně rychlost/ je časem kontrolována. Proč se světlo vůbec pohybuje? Jaký motor je za tímto pohybem? Když se podíváte na podstatu energie reality - vyžaduje, že světlo závisí na čase. Ale protože čas je různý v různých částech vesmíru, pak světlo není konstantní, jak si o něm myslíte. 

 

Tvoje poznání je dobré, ale měl bys své úvahy rozvést dále. Světlo je tedy částečně multidimenzionální, ale je navěky omezené rovnicemi reality, ve které se nachází. Každý časoprostor /rámec/ vytvoří jinou "rychlost světla". Tohle je možná nesložitější část, kterou učíme v astronomii a fyzice. Když se podíváte do prostoru, světlo, které přichází z velkých dálek, se jeví, jako že cestuje konstantní rychlostí, aby se k vám dostalo... stejnou rychlostí jako světlo, které září z žárovky na stropě nad vaší hlavou. Ve skutečnosti to tak není. Místo toho přemýšlejte o tom vzdáleném světle, že vykonalo dlouhou cestu přes "světelné silnice", na kterých byla konstrukční zpoždění, zastávky a dokonce i expresní dálnice! Nedostalo se sem jednoduchým lineárním způsobem, jak si to myslíte. Po cestě se muselo potýkat s jinými časoprostory, přes které cestovalo. Toto by vás mělo též přimět k přemýšlení, jestli jsou vaše měření vzdáleností správná.

 
To, co vědci nazývají "zbytková energie velkého třesku" je energie, která je pozůstatkem dimenzionálního posunu, ne zbytkem po explozi. Vytváří realitu, ve které je možné vidět její část ve 4D, ve které se současně tato energie neprojevuje jako viditelná součást celku, přestože víte, že existuje /ta neviditelná část/. To vás povede k multidimenzionální matematice a nakonec objevíte i "větráky" /vesmíru/, o kterých jsme vám říkali. Ale o tom více jindy.

 

Až začnete více objevovat temnou energii (ne negativní, ale neviditelnou) ve Vesmíru, budete muset předpokládat, že je interdimenzionální a tudíž část jí je dokonce v kvantovém stavu. Hned jak přidáte tuto vlastnost realitě prostoru, budete muset vzít v úvahu, že to, co jste považovali a měřili jako světlo je možná ve skutečnosti mnohem komplexnější, než jste si mysleli.

 

Přeložila Satu Satu