Úryvek z knihy - krátký komentář překladatele - M.K.

08.04.2014 21:33
Komentář překladatele

 

Není snadné vysvětlit, kdo je Kryon, ale velmi zjednodušeně lze říci, že je to milující entita z magnetické služby. Nikdy nebyl člověkem ani ničím jiným než Kryonem. Jeho smyslem je služba ve „školách“ (planetách) po celém vesmíru, kde jsou rozmístěny bytosti jako my. Stvořil systém magnetické mřížky naší planety a následně jej několikrát vyrovnával, aby odpovídal fyzickým vibracím vyvíjející se planety. Znovu přišel na tuto planetu v roce 1989 a po třech letech příprav spustil další přenastavení (trvalo od ledna 1992 do prosince 2002). Magnetické pole je velmi důležité pro naši biologii – může ovlivnit (a ovlivňuje) naše duchovní vědomí. Je také nezbytné pro naše zdraví a je velmi jemně vyladěno, aby zapadalo do našeho spirituálního schématu. Toto poslední vyladění umožnilo celoplanetární duchovní posun směrem k našemu probuzení a osvícení. Sám ale říká, že tento posun by nebyl možný, pokud bychom na to sami nebyli připraveni a svou prací k němu nepřispěli.

Když se tak rozhlédnu kolem, obecně panují velmi různorodé názory na důvod existence lidstva. Podle mnohých jsme pouze „omylem“ či „odpadem“, který pouze devastuje tuto planetu, podle jiných jsme zase nižší životní forma a budeme se muset ještě hodně učit, abychom směli pokročit výš. Kryon přináší úplně nový pohled – a nejen to. Pokud se do jeho učení pohroužíte hlouběji, tak prostě víte, že to, co říká je pravda – že se nám nesnaží vlichotit ani námi manipulovat. Naopak – ukazuje nám, jak pochopit svoji pravou podstatu a díky tomu se osvobodit od mnoha iluzí a od ovládání druhými. Ukazuje, jak se stát skutečným mistrem – takovým, jako byl Ježíš, Buddha, Mohamed a další.

Věta „A stvořil Bůh člověka k obrazu svému…“ nyní dostává zcela nový rozměr. Jak vzniklo lidstvo a co všechno je obsaženo v naší DNA? Byli dávní Mistři výjimkami, kterým se nikdy nevyrovnáme nebo je v nás ukrytá moc, která nám umožní vykonávat stejné zázraky a přivést zdraví a mír do našich životů i na celou planetu? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky najdete právě v této knize. Některé z těchto věcí již věda začíná odhalovat, na jiná vědecká odhalení si ještě pár let počkáme a něco lze prokázat jediným způsobem – vírou a uvedením do praxe. Pro mne osobně byla tato kniha dechberoucím odhalením a zdrojem obrovského vnitřního posunu v mnoha rovinách. Pokud vás k ní přivedla intuice či synchronicita, jistě má mnoho co říct i vám…

 

Marie Kuchařová