Vše o sebeúctě

30.08.2003 23:59

Vše o sebeúctě

Tento channeling byl přijat živě Lee Carrollem v rámci semináře
v Del Mar v Kalifornii, 30. srpna 2003

Tento channeling byl upraven [Leem a Kryonem], aby poskytl čtenáři jasnější pochopení. Často se stává, že živý channeling obsahuje energii, kterou tištěné stránky přenášet nemohou, a proto byl tento text následně rozšířen. Vychutnejte si tedy toto obohacené poselství.

Zdravím vás, milovaní, Já Jsem Kryon z Magnetické Služby.

Dnes jste slyšeli o proroctvích uzdravení a začátcích objevů vaší skutečné síly na této planetě. Takže, co si přesně myslíte, že je vaše úloha? Co si myslíte o entitách, které jsou s vámi nyní v této místnosti - o těch, které jsou interdimenzionální a které nemůžete vidět? Byly tu celý den, víte? A jaká si myslíte, že je naše role tady? Mnoho z nás přišlo před třemi dny, protože jsme očekávali, drahé Lidské Bytosti, že tu budete. Jakou si myslíte, že zde hrajeme roli?

Odpovím vám: Pláčeme radostí! To je naše role. Protože vidíme, jak se rovnováha na planetě začíná přesouvat od toho, kde byla po eony let, k tomu, co vidí jen ti, co čtou novou energii - a o tom budeme mluvit. Je to nové paradigma - lidstvo začíná být vnitřně silnější až do té míry, kvůli které sem přišlo. Jinými slovy, mnoho z vás právě začíná cítit, že se energie planety slaďuje s vaší, místo aby tyto energie bojovaly…  to je něco, v co jste pouze doufali od doby, kdy jste se narodili.

Mnozí již oblékli plášť Ducha. Nyní mluvíme i o učitelích, kteří dnes přednášeli (Dr. Eric Pearl a Peggy Phoenix Dubro). Oba milují Ducha. Oba jsou tak zaměření na to, co jsme jim dali, že věnují jen malý čas něčemu jinému než učení. Mají plášť Ducha a vidí lidstvo jinak než vy. Vidí ty, kteří mohou být obohacení a povolaní. Nesoudí vás, vzájemně se neposuzují, protože chápou integritu a záměr srdce. A tak se nestalo náhodou, že v tento den se tito dva silní léčitelé sešli spolu ve stejné místnosti s Yaweem (Dr. Todd Ovokaitys). (Podívejte se na channeling z Mt. Shasta pro více informací o tom, co to znamená*.)

Více o DNA

Takže budeme znovu mluvit o DNA. Abychom to udělali správně, musíme mluvit o její části, které není těžké rozumět. Je to „ve vaší tváři“. Budeme mluvit jasněji, více učení o základních informacích, které jste připraveni slyšet.

Během posledních tří nebo čtyř přenosů jsme vám dali jména dvou ze tří vrstev DNA, se kterými jste pracovali a studovali je. Dosud jsme vám nepředali tuto informaci o vrstvě tři. Zeptejte se léčitelů, kteří dnes prezentovali své posvátné informace: „Kolik existuje vrstev?“ Jejich odpověď? Dvanáct. Samozřejmě! Dali jsme vám stejnou informaci. Taky jsme vás učili, jak jsou tyto vrstvy organizovány. Řekli jsme vám, že to nejsou vlákna, ale spíše vrstvy. Řekli jsme vám, že ze všech 12 je jen jedna ve vaší dimenzionalitě, ale ještě jsme vám neřekli její jméno. 

Říkali jsme vám o druhé vrstvě, která nese mnoho emocí. Je interdimenzionální, ale vy jí rozumíte, protože tady obvykle „cítíte“. Někdy to jsou pocity hněvu nebo obav, a někdy to je pocit lásky. Někdy zažíváte Boží lásku. Je to vrstva emocí. Říkali jsme vám, ať se zamyslíte nad tím, jestli emoce ovlivňují chemii. Odpověď je jasné ano. Obavy, láska, hněv a drama - to vše výrazně ovlivňuje vaší biologii. Takže druhá vrstva je klíčová pro rovnováhu. Řekli jsme vám, že její jméno je (hebrejsky) Torah E´ser Sphirot. To znamená „Božský plán“ nebo „Plán zákona“.

Řekli jsme vám o třetí vrstvě** a také jsme ji pojmenovali. Nazvali jsme jí Netzach Merkava Eliyahu, což znamená „Vzestup a aktivace“. Řekli jsme vám, že to je „Vrstva vzestupu“, a že výrazně změnila další dvě sousedící… téměř jako to dělá katalyzátor v chemii. Pak jsme vám předali příběhy, které pro vás bylo velmi těžké pochopit. Řekli jsme vám o moudrosti Mistra a vybídli jsme vás, abyste tomu porozuměli.

Ale nikdy jsme neoznačili a nepojmenovali vrstvu číslo jedna, ačkoliv jsme o čísle jedna mluvili víc než o ostatních. Číslo jedna je lidský genom, biochemická vrstva, která je ve vašem dimenzionálním (3D) vnímání. Nyní vám předám její jméno.

Můžete se ptát: „Kryone, proč jsi nám neřekl jméno první vrstvy dříve? Dal jsi nám jména druhé a třetí, ale ne té nejběžnější? Proč teď?“ A důvod je ten, že jsme vám ho chtěli dát v přítomnosti léčitelů, které jste dnes uctili, a kteří o ní vědí vše. Oni vědí, jak je ovlivněna energiemi z vesmíru. Vědí o božství v lidském těle, a co se stane, když se dotknete této posvátné energie. Jejich smyslem je zkoušet a učit to, zatímco dokazují, že je to běžné a dostupné, že to není hrozivé ani strašidelné. Snaží se vám ukázat, jak to každý z vás může praktikovat ve své vlastní boží síle.

Jméno první vrstvy DNA je Keter Etz Chayim. Znamená to „Strom života“. Všechna tato jména jsou předávána v základním duchovním jazyce Země. Každé jméno má být slyšeno jako vyřčené spojení spojené dohromady, aby mělo úplný význam v hebrejštině. 

Více o druhé vrstvě

Dnes bychom chtěli více mluvit o druhé vrstvě. V té se skrývá atribut duality, se kterým se denně setkáváte. Kdybychom mohli znovu přehrát tento den učení a poslouchat otázky, které byly položeny léčitelům na tomto pódiu, často by byly o tom, JAK a PROČ, a o pochybnostech života. Někdo řekl: „Cítím se tak, cítím se onak, proč nemůžu udělat tohle, a proč nemůžu udělat tamto?“

Kdybyste znovu mohli naslouchat léčitelům, jak vám říkají o svých životech, slyšeli byste dokonce projevy jejich vlastních pochybností. Ptali se sami sebe: „Dělám to správně? Dělám to špatně? Co bych měl dělat dál?“ Popsali situace, kdy oni sami nevěděli, co dělat. Takže při zpětném pohledu se můžete zeptat sami sebe: „Proč existují takové okolnosti? Proč je tu tolik pochybností a nesnází, dokonce i v božím směru?“ S touto otázkou otevíráme téma, které jsme nikdy předtím neidentifikovali takto podrobně. Je to pro Lemuřany v místnosti, kteří představují téměř každého tady (mluví o účastnících léčivého setkání).

Lidské Bytosti, prozkoumejte svá srdce. Mluvte se svou buněčnou strukturou a zeptejte se jí: „Kolikrát jsem tu byl?“ Odpověď vás možná překvapí, protože většina z vás tu byla dlouho před tím, než odborníci na dějiny lidstva předpokládají vaší možnou existenci. Existují kousky a části vrstev vaší DNA, které jste dosud neobjevili, a které vědí vše o každém vašem minulém životě, a ty přicházejí na Zem s vámi. Je to součást vaší biologie, a je to část chemie, která je interdimenzionální. Ta zahrnuje všechna jména, která jste měli, a všechny životy, které jste žili. Takže máme místnost plnou starých duší a vy to víte. Máme zde mladé lidi, kteří to vědí. Máme zde seniory, kteří to vědí. Pro tuto chvíli jste všichni stejného stáří a tento věk je navždy oběma směry (do minulosti i budoucnosti). To má interdimenzionální bytost společné s ostatními interdimenzionálními bytostmi.

Předstíráte, že se v této místnosti vzájemně neznáte. Když se za pár minut postavíte a odejdete z tohoto místa, ještě stále budete předstírat, že se navzájem neznáte. Pravda však je, že jsou tu matky a otcové a bratranci a sestřenice a babičky. Nedívejte se na pohlaví, nedívejte se na rasu, nehleďte na národnost. Místo toho se dívejte na křídla. Už jsme vás předtím viděli. Vy už jste se také navzájem viděli. A tak vás právě teď zveme, abyste to vnímali, a v těchto okamžicích začíná učení.

Sebeúcta – jádro duality

Dnes se chystáme mluvit o sebeúctě, a je načase. Říkali jsme vám znovu a znovu, že dualita lidstva představuje rovnováhu energie. Nyní se chystáme na téma, které je obtížné popsat, protože máme jen několik anglických slov, která budou fungovat. Mluvili jsme o rovnováze „temnoty a světla“, přesto nemáme na mysli to, co si myslíte. Někteří to nazvali rovnováhou energie. Někteří tomu dokonce říkají staré a nové. Ale žádné z těchto označení není správné. My to vidíme jako energetický kvocient, a kolísaní přidávaných a odečítaných atributů tvořených v podstatě stejným způsobem jako puzzle… puzzle, které tvoří zápas jednoho druhu energie s jiným (druhem energie).

Po eóny byla tato specifická rovnováha sebeúcty v Lidské Bytosti předpojatá směrem k temné straně. Chystám se učinit prohlášení, a doufám, že to plně uchopíte a pochopíte.

TEMNOTA: Na této planetě není větší zlo nebo víc tmy, než je možné evokovat v lidské mysli. Není žádné zlo, které by samo povstalo na planetě. Všechno zlo je obsaženo ve vědomí lidstva. Není žádná temná entita nebo skupina entit, která by stála kolem, čekající na vaše uklouznutí a pád, aby vás mohla odnést nebo ukořistit vaši duši. Takové historky jsou založeny na strachu a neodrážejí velkolepost, sílu ani zodpovědnost skutečné lidské situace.

Ale temnota existuje, že? Je tvořena svobodnou volbou těch lidí, kteří se rozhodli vzít své vědomí do temnější a hustší části. A tak, drahé Lidské Bytosti, nejtemnější místo na planetě je to, které lidé vytvořili z vlastní vůle.

Pamatujte si toto: Vy jste tvůrci energie. Lidé mají moc vytvořit temnotu stejně, jako vytvářejí světlo. Ohledně toho neexistuje žádné souzení, takže samotné živly planety budou nakonec odpovídat na tento typ energie a vytvoří druh temné magie, které se tolik lidí bojí, a ohledně které mají mnozí pocit, že přichází z nějakého temného místa či skladu zla. Tak to není. Přichází od lidí.

Také si pamatujte, co vám říkáme už léta: temnota a světlo nejsou rovnocenné energie. Jestliže máte temné místo a vstoupí tam světlo, temnota se neodplíží na jiné tmavé místo. Místo toho je transformována! Z těch dvou je světlo jediné, které má aktivní složku a fyzickou přítomnost. Nemůžete „vyzařovat temnotu“ do místa, kde je světlo!  Může to být jedině obráceně. Je to proto, že nejsou rovnocenné. Jedno je absencí druhého.

SVĚTLO: Nejbožštější místo na Zemi, kde je většina světla planety, existuje v lidské mysli, v lidské energii. Je v andělské části lidstva, která si přeje ukázat sama sebe, zplnomocnit sama sebe a dosáhnout vlastního božství. Není tu žádná skupina zářících bílých andělů, kteří stojí vedle, aby vás vzali za ruce a vytáhli vás do nebe, pokud jste si vybrali tam jít. Ne. Místo toho tu stojí v plné parádě a přejí si oslavovat a milovat vás a přitisknout se k vám svojí energií, aby vám dali vědět, že jsou tu. Planeta svobodné vůle je taková. To lidé jsou zodpovědní za temnotu a světlo, ne vnější síly soupeřící o vaši duši. Ale vy jste to vždy věděli, že?

S tím vším - není zvláštní, že přicházíte na planetu s atributem své sebeúcty vypadajícím jako na půl žerdi spuštěná vlajka? Není to rovnováha, že? Proč? Protože vaše sebeúcta je zmírněná kvocientem energie planety. Je to výsledek toho, co jste vyvinuli skrze akce lidstva – co jste udělali, a co děláte. Proto osobní sebeúcta odráží i rovnováhu planetární energie.

Nová rovnováha sebeúcty

Zeptali jste se někdy sami sebe, co se na Zemi stalo, že to zabránilo vašemu Armageddonu? Všimli jste si, že navzdory všem prorockým předpovědím Armageddon nenastal? Tato Kryonova předpověď, předaná před mnoha lety na kopci za vámi (Mt. Shasta – pozn. překl.), je nyní vaší realitou. (Kryonova práce začala nedaleko od místa, kde byl předán tento channeling). V těch dnech jsem přišel skrze mého partnera a řekl jsem: „Změnili jste koleje či realitu, a změnili jste i esenci lidského vědomí. Nebude žádný Armageddon.“

(Mnoho náboženských vůdců vám bude říkat, abyste ignorovali toto Kryonovo poselství, že Kryon je falešný prorok, ačkoliv události na Zemi se vyvinuly tak, jak jsme řekli, že by mohly – a to už před mnoha lety. Budou vám říkat, že Armageddon se ještě odehraje - a to brzy! Naše odpověď je tato: Nežádáme vás, abyste cokoli dělali, jen se rozhlédněte kolem a posuďte sami. Proč odsouvají své vlastní proroctví? Použijte svou rozlišovací schopnost a rozjímejte nad odpověďmi, které jsou správné. Můžete je „nechat čekat venku“, jestli chcete, nechat je obcházet plot pro případ, že by měli pravdu. Nicméně jestli to uděláte, budete toto rozhodnutí muset dělat znovu a znovu, jak se vám budou snažit vysvětlit, proč se paradigma staré Země jejich doktríny neuskutečnilo. Zatím ztratíte roky akce, promarněný potenciál využití vlastní božské síly k pomoci vytvoření míru na Zemi.)

Říkali jsme vám o zplnomocnění lidí, a dali jsme vám informace týkající se 10 - 12 let trvajícího časového okna, kdy se měl magnetismus vaší planety změnit… a to se stalo. Říkali jsme vám, že se počasí začne změnita stalo se. Před čtyřmi lety jsme vám řekli, že přijde den, kdy největší náboženští vůdci planety už nebudou moci říkat jednu věc a dělat jinou (mluvíme o současném problému – o duchovních zneužívajících děti). Toto všechno je vaše realita. Všimli jste si? Začínáte si „spojovat body“?

Armageddon, který se nestal, zůstal na Zemi, na které vy už nejste! Tady jste, drazí, v nové energii. Přesto je tu stále ještě otázka sebeúcty. Není to automatické, že? Vaše osobní sebeúcta reprezentuje energii při vašem narození, ne změny Země. A nová sebeúcta nenastane automaticky jen kvůli vaší nové cestě.

 Proč je život tak těžký?

Nezdá se vám zvláštní, že podle většiny náboženství na vaší planetě se rodíte nečistí (hříšní)? Není to divný postoj pro boží stvoření? Zní to snad rozumně, že byste se narodili do duchovního systému, ve kterém byste neměli žádnou šanci, už když jste přišli, kvůli něčemu, co se stalo eony let předtím, než jste sem přišli? Vypadá to opravdu jako „stvořeni k obrazu Božímu“?

Není to tak, že po celé Zemi existují neduchovní průmysly – veliké – které vydávají obrovské prostředky ve snaze pomoci lidem dostat se z hlubin pochybností o sobě?  Nazýváte to průmysl svépomoci. Proč by vůbec existoval, kdybyste přicházeli na tuto planetu vybaveni dobrou, vyváženou sebeúctou? Důvod? Sebeúcta, kterou máte, vám byla dána přiměřeně energii rovnováhy světla a tmy na planetě, když jste se narodili.

Nyní, když energie planety vibruje rychleji, změnila se i tato planetární rovnováha tmy a světla. Dovolte mi dát vám informací, která bude dávat smysl: Na planetě je nově vytvořená energie, kterou jste začali v r. 1987 a kterou ukončíte v r. 2012. To je 25leté energetické okno, ve kterém pracujete. Narodili jste se ale ve starší energii. To je důvod, proč jsou vaše atributy sebeúcty spuštěny na půl žerdi. Ale pro lidi, kteří se rodí právě teď, to tak vůbec není. O kom mluvím? O nových dětech! Nazvali jsme je Indigové děti. Někdo jim říká Křišťálové. Někdo je nazývá Děti Nové Země, Děti nového milénia, Nové Děti – říkejte jim, jak chcete.

Každý si všiml, že? Ty děti jsou jiné! Přišly vybavené sebeúctou. Jejich vlajka sebeúcty vlaje vysoko a hrdě. Co se stane, když vezmete dítě s vysokou, vyrovnanou sebeúctou a dáte ho mezi dospělé, kteří přišli se svou poloviční sebeúctou? Děti se budou zdát třeba trochu svéhlavé, že? Možná to je proto, že vědí, kdo jsou! Podívaly se na vás tyto děti někdy zvědavě a vy jste mohli v jejich očích vidět, jak se ptají: „Proč jsi takový?“ (Smích.) Je to jedno vědomí dívající se na druhé! Je to zplnomocněné vědomí, které přichází v rovnováze, dívající se na to, které přišlo ve staré energii nejistoty a pochybností. Jsou to v tuto chvíli vaše děti, což je ještě horší. Tyto děti nechtějí být obtížné! Ale těm z vás, kteří nikdy neměli znaky vyrovnané sebeúcty, se budou často zdát panovačné.

Pravda

Chcete znát pravdu o rovnováze mezi dualitou – vámi a vaším duchovním já? Vraťte se zpět a přečtěte si podobenství, které jsme vám dali, nazvané Cesta Domů (Kryonova Kniha Pět). V tomto podobenství je muž jménem Michael Thomas. Michael značí archanděla Michaela, a Thomas odkazuje na nevěřícího Tomáše. Když Michael stanul v posledním domě (v knize), uviděl, jak poslední anděl sestupuje po schodech - ten anděl byl tak velký, že Michael Thomas téměř nedýchal! V průběhu podobenství mu andělé, které předtím potkával, říkali: „Počkej, dokud nepotkáš posledního anděla. Bude to ten nejlepší. Počkej – jen počkej.“ A když potkal tohoto anděla, který se mu pomalu ukázal, bylo to ten nejnádhernější, nejbožštější ze všech, které na své cestě potkal. Andělova barva byla zlatá. Když anděl sestoupil po zlatých schodech a jeho tvář byla odhalena, byla to tvář Michaela Thomase. Michael viděl svou tvář jako tvář Boha a byl ohromený.

Vidíte, drazí lidé, to je pravda, zatím jste přišli bez schopnosti to vidět. Zrozeni nečistí? Ó ne! Zrozeni s omezením, možná, pouze ve vašem povědomí o tom, kdo jste, ale ne nečistí. Místo toho jste se narodili dokonalí, ale se záhadou před sebou, kterou máte objevit. Její součástí jsou i nástrahy – že uvěříte těm, kteří si přejí zbořit vaší božskost a vrhnout vás do nicoty. 

Tvoření vyrovnané sebeúcty

Jak byste chtěli vzít tuto nerovnováhu a uvést ji na pravou míru? A co takhle vzít ji a vyrovnat? Je to možné, a vyzýváme vás, abyste začali. Zde je sedm atributů, které vám s tím mohou pomoci. Některé z nich jsou jednoduché, jiné těžké, některé mají jednoduché vysvětlení, jiné ne. Některé znějí příliš zjednodušeně. „No, to jsem věděl,“ můžete říct. A já se vás proto ptám: „Tak proč to tedy neděláte?“

Tady je sedm atributů, u kterých zaručujeme, že když je budete všechny pravidelně praktikovat, zvýšíte své andělské vědomí a zajistíte si vyrovnanou sebeúctu.

1. Buďte tvořiví

První je: Dělejte něco kreativního! Možná řekněte: „Nemám absolutně nic, co by bylo kreativní.“. Ano, máte. Vy všichni. Kolik z vás zkoušelo channelovat? A možná říkáte: „No, nemyslím si, že to chci dělat.“ Proč to nezkusíte, když jste sami? Proč to nezkusíte na papíře? Proč nevidíte, co vám vaše buňky a vaše Vyšší Já chtějí říct, když to necháte plynout? Můžete být šokovaní a překvapení. Nemusíte nikomu ukazovat, co umíte, nikdy.

Když děláte kreativní věci, berete svou božskou část a vyléváte ji do své dualitní části, a je zajímavé sledovat světlo, které se tam rozline. Dělejte něco kreativního. Možná nepovažujete sami sebe za zpěváka, tak místo toho napište melodii. Nechte někoho jiného, aby ji zazpíval. Možná nejste malíř? Stejně malujte. Nechte dítě malovat obrázky tak, jak jste je malovali, když jste byli děti. Dělejte něco kreativního. To je číslo jedna. Zní to příliš jednoduše, že? Sledujte, jak se tyto věci přelévají do jiné, když se číslo jedna stane číslem sedm. Kruh atributů, které vám nyní dávám, bude daleko hlubší, než se nyní zdá. Kreativita pro vás udělá něco, co téměř nic jiného nemůže. Klepe na dveře Božského Já a začíná uplatňovat ty vaše části, které potřebují být probuzeny.

2. Pomáhejte ostatním

Číslo dvě: Pomáhejte ostatním. Zní to jednoduše, dokud to nerozvinu. Takže to teď udělám: Vyzýváme vás k dobrovolnictví na místě, kde lidé umírají. Jděte a najděte nejtemnější místa, jaká v nemocnici můžete najít, Pracovníci Světla. Najděte místa, kde umírají děti, a usaďte se tam. Najděte ty, kteří umírají na rakovinu a virová onemocnění, a buďte tam. Čtěte jim, držte je za ruce a vyprávějte jim příběhy. Dobrovolnictví. Máte čas na děti… a vy to víte. Přemýšleli jste o tom někdy?

„Kryone, právě jsi nám dal strašné věci, abychom je zkusili uskutečnit. Nemůžeme. Nikdy bych tam nemohl jít,“ možná řeknete. „Vzlykal bych ve dveřích a nebyl bych nikomu prospěšný.“ Drazí, toto je běžná mylná představa… že lidumilní nemohou pomáhat, protože jsou příliš citliví. A tak vám dám předpoklad a pak vás požádám, abyste šli a sami si to ověřili: Když stojíte na místě, kde děti umírají, a otevřete dveře, vaše světlo se rozlévá do té oblasti a jejich láska se vlévá do vás. Budete se cítit povznesení a požehnaní. Můžete sedět a držet za ruku dítě, když umírá, můžete plakat pro jeho život, ale budete se cítit posílení a povzbuzení, protože božské ve vás se dotýká božského v něm. Není nic, co by se tomu podobalo, drazí… nic. Stanete se částí božího procesu. Můžete oslavit, že jste tam a pomáháte?

Jestli si přejete dotknout se rodiny, toto je místo, kde to uděláte. Jděte dělat dobrovolníka tam, kde jsou senioři, kteří jsou blízko smrti. Čtěte jim příběhy. Ptejte se jich na jejich život. Oslavujte jejich mládí, a buďte tam, když jsou přehlížení. Vaše božskost bude oslavovat jejich božskost, a oba budete posílení.

Pomoc umírajícím, nehledě na jejich věk, vytváří a povzbuzuje vaši část, která vás překvapí. Budete to chtít dělat znova a znova, chápajíce, že to, co děláte, je opravdu posvátná práce.

Drahé Lidské Bytosti, to jsou jen dva body, a už se začínáte cítit jinak. „Možná jsem někdo!“ můžete říct. „Možná na tom vážně něco je.“ Vaše temné stránky se začnou zmenšovat, jakmile uvidí světlo, které vyvstává v oblastech, které byly předtím potemnělé. To je číslo dvě. Jděte a pomozte někomu.

3. Cvičte a meditujte

Toto je nejtěžší a nebude se vám to líbit. Cvičte! Ve vaší kultuře už nepronásledujete zvířata kvůli jídlu. (Smích.) Potřebujete vyvážit tento nedostatek aktivity cvičením. Biologicky, když cvičíte, posouvá se a mění vaše chemická rovnováha. Navíc díky tomu vdechnete víc tolik potřebného kyslíku – skutečně potřebné palivo pro tělo Lidské Bytosti, která se snaží posílit nové části svého myšlení. Okysličování bylo v minulosti hodně přehlíženo. Toto je velmi potřebné!

Dovolte mi dát vám ještě jiné tajemství: Cvičte a následně meditujte. Sledujte, co se stane. Okysličený mozek vytváří novou paletu pro umělce meditace. Toto je pořadí věcí. Dělejte to správně: Cvičte a pak meditujte. Nepodvádějte. Někteří z vás řeknou: „Okamžik, to je meditace a meditace, že?“ (Smích.) To je číslo tři - stejně důležité jako ostatní.

4. Osobní slovní afirmace

Číslo čtyři může být těžké vám vysvětlit, a je to příliš zjednodušené. Dávejte pozor, co říkáte! Slova, která vycházejí z vašich úst, jsou dílem energie, která je božská. Jdou do vzduchu a jsou naplňována nejlépe, jak to jde, energiemi vašeho těla a ostatními kolem vás (které nemůžete vidět) dělají, co mohou, aby naplnili to, co si přejete spoluvytvořit. Možná v negativních situacích můžete říct: No skvělý! Věděl jsem, že se to stane.“ Vaše buněčná struktura říká: „Slyšíte šéfa? Líbí se jí to!“ Entity kolem vás to také slyší. Slyšíte šéfa? Myslí si, že je to skvělé. Udělejme to znovu!“  Už jste o tom někdy přemýšleli? Buňky to slyší a budou dělat, co mohou, aby zajistily, že se to stane znovu!

Dávejte pozor na to, co říkáte. Místo negativních postojů si vytvořte afirmace. Požehnaná je Lidská Bytost, která rozumí síle lidské řeči. Kdo jste? Řekněte své jméno nahlas. „Já jsem (a vaše jméno).“ A dejte důraz na „jsem“ a dívejte se, co se stane. Dovolte mi vám říct, co ta fráze znamená. Jestli je vaše jméno Pavel a vy řeknete: „Já jsem Pavel,“ první dvě slova jsou prohlášení o tom, kdo jste. „JÁ JSEM.“ Pavel je tedy přidaný identifikátor toho, jak vám říkají. Jsou to dva výroky ve třech slovech.

Projevujete energii, kterou vkládáte do vzduchu prostřednictvím řeči. Samotné elementy „to slyší“ na vesmírné úrovni. Jste zvyklí dělat velký hluk, ale jen když jsou věci náročné. Zkuste to vyvážit! Je čas mluvit i v radosti!

5. Vyzvěte svou nejtemnější část

Zní to jako děsivá věc, ale není. Poslouchejte: Vyzvěte svou temnou stranu k boji! Hoďte jí rukavici. Řekněte jí, kde a kdy se sejdete a pak čekejte. Odvažte se postavit se této části tváří v tvář. Máte v sobě části, které nemáte rádi? Samozřejmě že ano, protože jste v dualitě. Právě jsem vám dal tuto informaci. Máte temné části, které byste chtěli dočista vydrhnout nebo možná dát pryč nebo porazit? Dobře, tedy, vyzvěte svou nejtemnější část k boji. Stanovte schůzku. Chcete být doopravdy stateční? Tak ji tedy vyzvěte k boji ve tmě, na jejím trávníku! (Zalapání po dechu.)

A důvod, proč vám toto říkám je, že tyto temné a strašné části se nepřijdou ukázat! Bojí se vaší světelné části, a zejména částí, které se stávají silnější. Vyhrajete tento boj jen tím, že tam budete stát ve tmě a vyzvete je, aby se ukázaly. Brzo tam, ve tmě, budete zpívat! Beze strachu a smějící se celé této situaci. Pokud si dnes nebudete pamatovat nic jiného, pak si pamatujte alespoň to, že tato energie, o které si myslíte, že je skutečně zuřivá a dravá, se ve skutečnosti bojí božského záměru! Záměr rovnováhy porazí tuto temnou část pokaždé. Chopte se své síly a vaše temné části začnou opouštět loď. Netroufnou si ukázat se…

6. Nárokujte si anděla uvnitř

Jakmile si uvědomíte, že temná část ve vás je zbabělec, je čas dožadovat se anděla, který tam vždy byl. Je to o pochopení, kdo skutečně jste. Ačkoliv nikdy nemusíte být schopni vidět tuto svou andělskou část, je to vaše skutečné já a to je připraveno být nárokováno. Opět užijte svou sílu slova, jestli chcete zlepšit tento proces. Uspořádejte obřad, jestli vám to pomůže udělat tento proces pro vás skutečný.

Rozumíte tomu, jak do sebe výše uvedené atributy zapadají? Tady jste - kreativní, pomáháte dalším Lidským Bytostem, cvičíte, dáváte pozor na to, co říkáte, uvědomujete si, že temná část nad vámi nemá žádnou moc, začínáte cítit potenciál svého vlastního života, a nyní je čas povolat svého anděla ze skrýše (skrývá se jen proto, že jste ho zasypali)!

Čtenáři, posluchači, myslíte si, že toto je jen „channelovaná řeč“? Jen počkejte. Jak by se vám líbilo, kdyby drama odešlo z vašeho života? Jak by se vám líbilo, kdybyste byli schopni čelit jakékoli situaci, a vědět, že jste v naprostém, stoprocentním bezpečí ve své pravdě? Nikdo vás nemůže formovat žádným směrem nebo způsobem, když si to váš anděl vezme na starost. Když se anděl ukáže, začne se aktivovat třetí vrstva DNA. Mluvili jsme o tom minule. Sebeúcta už není problém. Víte, kdo jste. Je posilující, znát svou božskost. Vytváří to ve vašem životě situaci, která je radostná.

7. Splynutí

Poslední, číslo sedm, je o splynutí polarit. Právě teď na této planetě, jedna z věcí, které se dějí se Zemí, se skálami, se zemí, s portály, je akt mísení, na kterém se můžete podílet. Začíná splynutí mužského a ženského. Ty atributy vašeho pohlaví, které jste brali za dané (jedno pohlaví je takové, druhé je takové, nikdy se nesetkají), se začínají měnit. Každý z vás je tu v jednom pohlaví, a tak vás žádáme, abyste začali akceptovat atributy toho druhého. Právě jste si pomysleli, že jsem vás požádal, abyste se podívali na jinou osobu, že? Ne. Já chci, abyste viděli atributy druhého pohlaví ve VÁS.

Máte schopnost splynout zdravě a vyrovnaně s oběma pohlavími uvnitř sebe, což vám umožní pochopit a tudíž i koexistovat s druhým pohlavím na planetě. Dělá z vás daleko lepší Lidskou Bytost, když máte vyrovnané mínění o obou polaritách, i když očividně máte jen jedno biologické pohlaví.

Dovolte mi, abych vám řekl, co tato rovnováha dělá. Přivádí lidstvo blíže k sobě! Říká se tomu splynutí vědomí, a je to začátek další změny lidského vědomí na planetě. Mluvili jsme o portálech a vortexech (vírech), které se stávají vortály. Mluvili jsme o jin a jang (protikladech) přicházejících spolu a vytvářejících něco, co jste nikdy předtím neviděli… nový druh lidské rovnováhy. Možná úplně nepochopíte, co vám teď povídáme, ale říkáme vám něco, co někteří z vás začínají cítit – ženy se stávají silnější, muži citlivějšídívají se jeden na druhého jinak a proto sdílí planetu daleko lépe. Nevnímejte se vzájemně jako protiklady nebo soupeře, ale spíše jako duchovní rodinu. Přestaňte se dívat na druhé pohlaví v sobě jako na slabost! Začněte rozumět tomu, že každý z vás potřebuje vědomí toho druhého. Výsledek? Vyrovnaná Lidská Bytost je nyní schopna vidět přehled rovnováhy, protože vidí jinýma očima… ví, jaké to je „chodit v botách někoho jiného“, a má úžasné sebevědomí! Neříkali bychom vám tyto věci, kdyby to tak nebylo.

A tak to je. Dospěli jsme na konec tohoto učení. Někdo z vás dnes přišel a říkal: „Jestli budu moci sedět v této energii dostatečně dlouho, nejspíš odejdu jiný; možná dokonce dostanu léčení. Možná se něco naučím a zbavím se toho či tamtoho. Jsem unaven z toho, jak to s sebou vláčím.“ Samozřejmě, tato síla je ve vaší moci právě teď. Čtenáři, posluchači, pokud chcete hovořit s kterýmkoli léčitelem, který dnes mluvil, řekne vám, že to je právě teď ve vaší moci. Možná to je léčení přístupu, hněvu nebo obav. Je na vás, abyste se chopili této změny. Není lepší čas než tento, abyste se natáhli a chopili se této sebeúcty a léčení, které s tím přijde.

A tak jsme po všech těch letech přišli opět na toto místo, abychom oslavili semínka a jádro práce. V r. 1989 jsme tu pracovali, abychom požehnali a pomohli mému partnerovi začít práci s Kryonem. Nikdy dřív jsme se sem nevrátili, až teď. Nyní, v r. 2003, se probouzí Lemuřané na změněné Zemi, kterou jste stvořili (pokud jste si všimli). Mnoho z toho, co jsme vás učili, že se může stát, se také stalo. Mnoho z toho, co jsme vás učili, že může být dosaženo, a bylo. Všimněte si, že my jsme nic nevytvořili. Vy ano. My se jen díváme a pomáháme vám ve vašem velkém plánu.

Požehnaná je Lidská Bytost, která vidí sklenici planety z poloviny plnou, a která rozumí, že změny na planetě jsou potřebné a nutné. Požehnaný je člověk, který také rozumí tomu, že abyste mohli vytvořit nový chrám, starý musí být odstraněn a jeho základy očištěny. Novému chrámu se říká Nový Jeruzalém - metafora, která znamená mír na Zemi. A přesně jako ti, kteří byli v r. 1989 zvědaví, jestli se věci, které jsme jim říkali, mohou kdy stát, tak i vy se můžete v roce 2003 rozhlížet a divit se tomu, co teď říkáme. Je možné, že věci nejsou takové, jaké se zdají být? Bylo by možné, aby historici jednou hovořili o těchto revolučních časech před velkým probuzením, posunem lidstva, jako o počátku času, který stvořil mírumilovnější Zemi?

Jen Lemuřané vám na toto budou schopni odpovědět.

A tak to je.

Kryon

*   2003-06-21- Kryon - Zkušenost Mt Shasta
** 2003-07-27 Kryon - Aktivace 3. vrstvy DNA

Zdroj originálu: https://www.kryon.com/ - All about Self-Worth

Poznámka ke kopírování:
Pro všechny poutníky na Cestě Lásky a pro
https://www.kryon.webnode.cz/ do češtiny přeložila Jani P. (https://www.vedomisvetla.webnode.cz/). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.