Gaia je cítící bytost

17.04.2022 21:10

Jedna z věcí, které si opravdu užíváme, je odpovídání na otázky od naší nádherné komunity. Tato otázka přišla nedávno od mnoha z vás a tak ji nyní zodpovíme.

"Oplácí nám Gaia naše evidentně špatné zacházení se Zemí?"

Bylo by snadné myslet si, že nám Gaia vrací naše chování k planetě, protože jsme předpojatí v našem lineárním myšlení a v tom, co jsme se učili. Přesto pokaždé, když někdo přijde s podobným názorem, Kryon nám odpovídá takto: „Tato planeta je neuvěřitelně odolná – vydrží toho mnohem víc, než co jí můžete udělat.“

Naše planeta přežila miliony let předtím, než jsme sem vůbec dorazili. A tak pokud ji znečišťujeme, pokud otravujeme vodu v řekách, jezerech a oceánech, pak jsme to my, koho zabíjíme.

Kryon říká: „Planeta přežije.“ Planeta může a také přežije bez ohledu na to, co se stane s námi. Pro ty, kdo milují Zemi, je těžké vidět, jak špatně se k ní lidé chovají.

Monika a já milujeme Gaiu a věříme, že ona miluje nás (lidstvo) a také věříme, že bychom se o ni měli dobře starat.

Každý domorodý učitel, se kterým jsem kdy hovořil, nás učil o tom, že Gaia je cítící bytost. Zastavme se na okamžik a definujme si toto slovo. Znamená, že je vědomá či schopná vnímání. Přesto nemá lidské myšlenky ani lidské vnímání. Není to lidské vědomí v tom smyslu, jak o vědomí přemýšlíme.

Gaia existuje, aby nám pomáhala, živila nás, dávala nám kyslík, poskytovala nám teplo atd. Nicméně Gaia nemá stejné vědomí jako my – pouze lásku a soucit… svým vlastním způsobem vůči nám.

Kryon nám říká: „Planeta Gaia je cítící forma stvořená, aby spolupracovala a byla vaší partnerkou.“

Není zde žádná odplata, trest či pomsta v ničem z toho. Pro nás je cítící vnímání Gaii velmi odlišné od toho, co si myslíte. Všechno to ostatní, co si o tom myslíme, to jsou lidské záležitosti.

Všimněte si, že tyto lidské záležitosti a lidské myšlení také vztahujeme na to, o čem se domníváme, že je myšlením samotného Stvořitele.

S požehnáním,

 

Lee Carroll