Cesta osvícení - Maják ve vašem nitru

30.01.2022 15:28

Cesta osvícení – Maják  ve vašem nitru

Tento živý channeling Kryona byl přijat Leem Carrollem
Kryonův channeling z  Nových Majáků na Zemi,  ostrov St. Simons, Georgie

30. ledna 2022 – 2. den

 

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z magnetické služby.

Jsem si plně vědom toho, kde jsem já a kde jste vy. Duch není ve vakuu a nikdy nebyl. Je to jedna z věcí, které vám nikdo neřekl. Ti z vás, kteří vyrůstají v této konkrétní kultuře, a to v mnoha oblastech světa, jsou od počátku učeni, že jste opět odděleni od Boha. Ne však myšlenka, že možná Bůh zná vás i to, čím procházíte – že zná vaše problémy a možná ví i to, co cítíte. To vás nikdo neučí. Místo toho vás učí, že musíte jít na určité místo nebo udělat určitou věc, aby si vás vůbec někdo všiml. A dokonce vám to možná musí zprostředkovat někdo jiný.

Pravda je taková: Uvnitř vás, dokonce i v té multidimenzionální části vaší DNA, je spojení s Tvůrčím zdrojem. Zde je důvod: Slyšeli jste, že každý z vás má duši. Je to běžné slovní spojení na celé planetě, dokonce se používá v námořní terminologii o počtu duší na palubě. O duších víte, ale když si začnete klást otázku: „Co to je?“ Je těžké to zodpovědět. A důvod, proč je to tak těžké, je ten, že pravda je taková: Vaše duše je věčná. A každý váš život pochází z jediné duše. Duše se nemění.

Dává vám smysl, že by Bůh stvořil tuto vaši krásnou duši a pak ji zničil, kdybyste přešli na druhý břeh? To je přece to, co vás učí. A pak samozřejmě následuje soud. To vás také učí. Nedává pak větší smysl, že by duše byla prostředkem k projevení se? Tedy krásným, milujícím kouskem Stvořitele, kterým je, nikoli oddělená od Boha. Vaše duše je spojena s Boží polévkou. Vše, co je, ten Tvůrčí zdroj, který chcete nazývat Bohem, má v sobě vaši duši. A ta se pak stává součástí prostředku pro projevení se. Projevení se (vyjádření)  je výraz pro váš život.

Sedím před starými dušemi, skoro všemi v této budově. Existují čtyři výjimky. A ty čtyři výjimky prostě jen nebyly na této planetě dost životů na to, aby se mohly nazývat starými dušemi, ale učí se to, co staré duše znají. To se mění. Co kdybych vám řekl, že smyslem školy duší, to znamená příchody a odchody z této planety – znovu a znovu – je projít učením, abyste se stali někým, kdo se probudí a pochopí, protože jste prožili všechny zkušenosti na této Zemi a prošli tolika věcmi?

Ale co když se v této nové energii najednou začnou dít jiné věci? Co když tu máte duše, které tu byly jen párkrát? Nemají zkušenosti, ale děje se něco, v čem si začínají osvojovat to, co víte? A stávají se starými dušemi v atributech svých životů, ale nejsou tu tak dlouho jako vy. O co jde?

To, co se vám chystám říct, se bude jmenovat „Majákový channeling". Na začátku Kryonovy práce jsme si vytvořili metaforu. Vždy to byla metafora o světle a tmě, vždy, protože tomu rozumíte nejlépe. Je to tak dokonalá metafora, protože ve světle vidíte a ve tmě ne. A ve tmě očekáváte zlé věci a tak dále a tak dále. Takže se z toho stává metafora, a docela dobrá.

Nejen to, osvícení je tím dalším, co pro vás vždy fungovalo. A v jedné z prvních lekcí, kterou jsme předávali, když jsme poprvé vystupovali před větší zástupem, jsme mluvili o temné místnosti. Místnost je tmavá. Je v ní mnoho lidí, kteří si navzájem nevěří. A nevidí se navzájem, a tak se shlukují do skupinek a vzájemně soupeří o věci v místnosti. Nedůvěřují si navzájem do té míry, že si myslí, že na ně ostatní zaútočí a vezmou jim zdroje, a tak útok opětují nebo zaútočí jako první. A právě jsem popsal historii lidstva, jak fungovala po celé věky.

Najednou někdo najde zázračnou věc, která vytvoří světlo, třeba zápalku, a rozsvítí ji a zapálí s ní třeba svíčku. A v tom světle svíčky, byť jen trochu, může začít vidět tolik lidí... A jakmile začnou vidět jeden druhého, uvědomí si, že jsou si podobní. A začnou pak být schopni s těmi lidmi mluvit, protože je teď vidí. Nejsou mimo dohled a mimo dosah ve tmě. A to vytváří věci jako obchod a důvěru. A pak si řeknou: „Co to máš, co to způsobilo?"  A vy odpovíte: „To je svíčka." A někdo řekne: „Já mám nějaký vosk. Tak se podíváme, jestli si taky můžu jednu udělat." A tak to jde dál a dál. To je metafora šíření svého světla, kdy má myšlenka šíření trochy světla na temném místě velký dosah.

Další metaforou je samozřejmě to, že světlo je aktivní a tma pasivní. To znamená, že definicí tmy je nepřítomnost světla. Neotevřete dveře a tma se nerozlije ven. Je to přesně naopak. Takže vidíte, že tam, kde umístíte světlo, nemůže existovat tma. Skvělá metafora, která vám ukazuje, co se děje na planetě.

Když dojde k odhalení, které se děje právě teď a bude se dít, je to jako rozsvítit světlo v místnosti, která byla sto nebo více let temná. Když tam začnete svítit jasným světlem, všechno zapáchá, všechno je špinavé a vidíte stoletou špínu. Většina přišla na místo, kde je tma. A první, co chcete udělat, je vyčistit ji, protože tam žijete. Je to místo, ve kterém existujete.

A tak to vždy byla metafora tmy a světla. O něco později během „Kryonovy kariéry“, asi před šestnácti nebo více lety, jsme začali mluvit o starých duších planety, které jsou majáky Země. A to nás právě teď přivádí do tohoto prostoru. Všichni sedíme v historické budově, která je spojena s budovami kolem starobylého, chcete-li to tak nazvat, majáku. Když mluvím o starobylém majáku, který existoval ještě před zavedením elektřiny, takových bylo mnoho. Co tam dělali a jak to dělali? O tom budeme za chvíli mluvit, protože máme metaforu majáku.

Ale pojďme si promluvit o počáteční metafoře toho, co je to maják, protože jsme vás začali nazývat pracovníky světla. Pracovníci světla a celý název pracovníci světla není tak dlouho známý, drazí. Před dvěma sty lety, před sto lety nebo před padesáti lety ho moc nenajdete. Je to termín, který mnozí začali používat až v posledních dvaceti až třiceti letech. Označuje člověka, který pracuje se světlem.

Už jen tato metafora vám napoví, co máme na mysli, ale co kdyby skutečně existovalo světlo, se kterým by člověk mohl pracovat? Svým způsobem ano. A toto světlo se stává vědomím, které rozvíjíte a které vyzařuje mistrovství, jež studujete. Schopnost nereagovat, schopnost pozorovat, schopnost mít tvář Mistra: být pomalý ve hněvu a rychlý v lásce, laskavosti a soucitu. To přitahuje pozornost… rychlý smích, vždy přítomná radost nebo úsměv, na který jste hrdí. Tento konkrétní jedinec kolem sebe vytváří další jedince, kteří jsou přitahováni jeho světlem.

Metafora majáku tedy zní takto: Majáky jsou užitečné, kdy? V noci, takže užitečnost majáku byla vždycky spojená s nocí. A předpoklad je následující: Lodě, které vplouvají do přístavu, jsou závislé na majáku, aby je udržel mimo skaliska. Závisí na majáku, aby je navedl do bezpečného přístavu. Maják se tak stává něčím velmi zajímavým.

Strážce majáku, ten, kdo svítí, není nikdy znám. A tisíce lodí v noci se na to podívá a odpluje do svého bezpečného přístavu, aniž by strážce majáku poznaly nebo viděly A přesto strážce majáku ví, co dělá, a dbá na to, aby světlo bylo vždy jasné a čisté a fungovalo, aby ho ty lodě viděly a poznaly. Ví také, že když světlo zhasne, mnozí se dostanou do potíží. To je Stará duše.

Pokud se vydáte k majáku na tomto pozemku, uvidíte příklad toho, co někteří lidé nazývají strádáním. Tehdy tomu tak nebylo. Byla to prostě povinnost. Prostě to tak fungovalo. Pokud jste byli strážcem majáku, měli jste co dělat, aby samotný mechanismus fungoval, aby nejen ukazoval světlo, ale aby se otáčel tak, aby bylo vidět velmi dobře v rozsahu 360 stupňů. Soustava závaží a vah, podobně jako hodiny, musela být natahována v určitý čas, aby vždy fungovala a aby bylo dosaženo otáčení. Neexistovala žádná elektřina.

Dalo by se tedy říci, že jedině strážce majáku byl schopen zajistit, aby to fungovalo, nikoliv elektrárenská společnost. A tak si strážce majáku musel neustále uvědomovat, jak já říkám, natahování majáku. Kromě toho to, co dělalo světlo, ta kapalina, ať už to byla petrolejka nebo něco jiného, to muselo být pořád rozsvícené. Kdysi v historii používali velrybí olej. Ten musel urazit dlouhou cestu, ale strážce majáku se vždycky musel postarat o to, aby ho bylo dost, aby světlo fungovalo.

Takže ten konkrétní strážce majáku, který je metaforou pro pracovníka světla, měl hodně práce... Drazí, dovolte mi, abych vám něco řekl. Pokud se dostanete do fáze, kdy máte pocit, že svítíte svým světlem své rodině, ostatním, zbytku planety, komukoli, není to trvalé. Musíte na tom pracovat. Někteří lidé říkají: „No, já se snažím mít svůj faktor radosti 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.“ Hodně štěstí.

Lidská povaha je lidská povaha. A jsou věci, které vám zabrání být radostní, když vás třeba něco bolí nebo máte strach. A vy musíte natáhnout tyto hodiny, abyste pochopili, abyste se vrátili na místo, kde můžete začít projevovat to, co je vaší božskou částí. Udržovat světlo zapálené, prostě ho udržovat zářící, ještě jednou, ten faktor radosti je světlo, které máte. Jen udržet ho stále svítící není možné. Jsou chvíle, kdy zhasne, kdy na tom nejste nutně nejlépe. To víme.

To znamená, že být pracovníkem světla je obtížné. Nikdo neočekává, žádná andělská bytost, která se na vás dívá, by neočekávala, že se dostanete tak vysoko nad lidskou přirozenost, že všichni budete Mistry.

Proto jsme tady. Průvodci, které máte, jsou tu proto, aby vám pomohli natahovat hodiny. Proto jsou tu 24 hodin denně, protože když se na to necítíte, právě tehdy je můžete vzít za ruce a pocítit něco, k čemu vás vyzýváme, něco, o čem si myslíte, že by mohlo být ezoterické, ale není. Je to ve 3D způsobem, jak se povznést, vzít ruce svých průvodců, aby vám vlili klid nebo pocit bezpečí bez přítomnosti strachu. A i uprostřed zkoušek a zmatků je tu vaše schopnost soucitu a laskavosti. To je to, co vytváří rozdíl.

Takže to, že pouze víte, co víte, ještě neznamená, že jste maják. Jen to, že jste Stará duše, neznamená, že jste maják. Znamená to, že víte, co dělat, když nesvítí správně nebo když hodiny nefungují dobře a závaží je netočí správně. V tom je ten rozdíl.

A tak vám předáváme tyto věci, abyste věděli, že pomoc je vždy k dispozici. Jste spojeni se svou duší. To znamená, že všichni jste napojeni na Tvůrčí zdroj velmi trvalým způsobem, z něhož vás vaše kultura vyvedla. Nechť je to čas, kdy byste sami sebe prozkoumali a položili si tuto otázku: „Je pravda, že jsem neustále připojen? Je pravda, že když se mi nechce nebo nemám pocit, že mé světlo funguje, že mohu požádat o pomoc?“ A odpověď zní ano. Pak začnete rozvíjet metodu a ta není pro každého stejná. Prostě není.

Každý z vás je jedinečný a jiný. Jak se cítíte, když se vám toto spojení podaří? U každého je to jiné. Jsou teď někteří, kteří jsou na to spojení tak zvyklí, že vlastně dokážou popsat to mrazení nebo co to pro ně je. Jiní říkají: „No, děje se mi to během spánku.“ Další říkají: „Musím se zastavit a být zticha a pak si to uvědomím.“ A jiní jsou na to tak zvyklí, že prostě otočí hlavu a mrknou správným směrem a přijdou průvodci, protože je to jejich signál, protože se to stává způsobem jejich života. To je pracovník světla.

Tento konkrétní channeling je určen těm, kteří mají potíže být vždy v radosti, soucitu a laskavosti, protože ne vždy je to možné. Možná ve vaší rodině nebo u lidí, se kterými jste, a stává se to něčím, o čem říkáte: „Život mě bije a je těžké pokračovat. Kolem mě jsou věci, které mě rozesmutní, a to mi ztěžuje být radostný.“ A tak to je. A já vám říkám, že si můžete vytvořit bublinu, která vás nebude od nikoho izolovat. Izoluje vás jen od strachu. Izoluje vás od temnoty. Izoluje vás od zranění srdce, pokud si to přejete. Vždycky je tam. Je to výzva, abyste se ji naučili používat, abyste ji využili. Je vaším právem od narození. Proto jste tady.

Přemýšleli jste někdy o tom, proč právě teď, proč jste v posunu, proč procházíte věcmi, které jsou tak odlišné? A odpověď zní: Protože jste se k tomu přihlásili. Opravdu jste se přihlásili. Na určité úrovni jste věděli, že je to tady a že to přijde. A to znamená, že i váš soubor nástrojů se zvětšil a je hned vedle vás. Naučte se ho používat. Budete žít déle, protože pokud máte radost, vaše tělo je zdravé. Pokud jste většinu času ve stavu soucitu a laskavosti, vaše tělo tolik nestárne. Nemoc se nepřipoutá k někomu, kdo je vyrovnaný a radostný. Věděli jste to? Nemoc vás prostě nemá ráda. Existuje temná a světlá rovnováha nemoci. Nemoc je živá. Má energii. Někteří dokonce tvrdí, že některé viry a bakterie mají vědomí. To není tak úplně pravda, ale dává to smysl v tom, co bude s hostitelem fungovat, nebo ne, a proto někteří lidé, které znáte, nikdy nic nechytí. Slyšíte to poprvé?

Chci, abyste věděli, že se tu děje spousta věcí, o kterých vám nikdo neřekl. Ne každý člověk je stejný, i když vaše orgány jsou na stejném místě. Ne každý člověk je stejný jen proto, že vám mohou spočítat krev nebo se podívat do mikroskopu a zjistit, že jste stejný jako ten vedle vás. Ne, nejste, a to by vám mělo napovědět, že nejste, protože vaše vědomí, které je energií, je pro každou jednotlivou duši jedinečné. Těla, která rozvíjíte, to, jak přemýšlíte, co děláte, to vše má na planetě své místo, které vidí okolí kolem vás. Velmi zajímavé, pokud jde o nemoci. Drazí, chci vám říci, že klíčem je vědomí.

Kolik z vás v závěru poznalo ty, kteří investovali do temnoty a kteří si tak neuvědomují, že na sebe denně přitahují špatné věci? Také poznáte, že nežijí tak dlouho. Kolik z vás zná nebo vidělo hypochondra, který se tak bojí, že tam venku všechno chytí, až se to nakonec stane? Ne jenom jednu věc, ale kaskádovité události nemocí a potíží a bolestí a nakonec zemře.

Právě jsem vám popsal sílu vědomí a způsob, jakým fungují nemoci a špatné věci. Je to téměř jako když otevřete dveře a necháte věci vstoupit. Tímto způsobem se chovají lidé, kteří jsou oběťmi a kteří říkají: „Mně se dějí jen špatné věci.“ To je pravda. Nechápou, že toto prohlášení samo o sobě odchází do éteru a do pole a špatné věci, kterých se bojí, se řadí do fronty, aby je potkaly. A ti, kteří řeknou: „Jsem na cestě světla, na cestě zdraví,“ ti, kteří očekávají, že se jim stanou ty věci, které jsou prospěšné a pomáhají jim i ostatním kolem nich a jejich rodinám, to zřejmě mají a přinášejí jim to. Zákon přitažlivosti, říkají někteří. Není tomu tak. Je to energie vědomí. Dnes jste to studovali. Můj partner o tom dnes mluvil.

To je to, co chceme, abyste se dozvěděli v tomto channelingu o majáku. Že energie světla vytváří situaci, ve které temnota nemůže existovat. Možná je čas trochu natáhnout hodiny. Já jsem Kryon a všechny vás miluji.

A tak to je.

Kryon

Zdroj: www.kryon.com A Journey of Illumination – MP3 -  min. 26:15

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Iva M. (www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

Další zprávy a informace od Kryona, Leeho Carrolla i českého překladatelského Kryonova týmu naleznete na naší facebookové stránce KRYON česky  Budeme rádi, když se k nám připojíte.

Kryonovy knihy

O všech těchto skutečnostech, o všem, co je a co tvoří lidský život, člověka či celé lidské společnosti, ve všech oblastech života, i v návaznosti na spojitost s životem Vesmíru, Galaxie, o tom všem Kryon láskyplně a otevřeně hovoří ve svých poselstvích, ale i také ve svých knihách, které prostřednictvím Leeho Carrolla uvádí na scéně lidského života s cílem napomoct ve vzestupu života planety a člověka do vyšší úrovně.

Informace o Kryonových knihách  vč. informací o možnostech pořízení naleznete v  e-shopu Kryonových knih  ZDE a na našem webu  ZDE.