Jsou strachy naprogramované

16.11.2022 19:34

 

Jsou strachy naprogramované?  

Tento Kryonův živý channeling byl přijat a streamován Leem Carrollem

v rámci Léčivé středy/Healing Wednesday, 16. listopadu 2022

 

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z magnetické služby.

Tento týden budeme opět zkoumat vnímání a paradigmata. A vyzýváme vás všechny, kdo to posloucháte (nebo čtete), abyste pochopili jeden předpoklad: Posun, který v současné době probíhá na planetě, je posunem vědomí. Tečka. Je to o tom, jak se lidé začínají probouzet k novým způsobům myšlení. Dalo by se říci, že jde o převratnou událost pro lidstvo. Sociologové to rozpoznají a jednou si o tom budete moci přečíst knihy. Oni tuto změnu pojmenují jinak, ale my ji prostě nazveme „probuzení k integritě“. Ale víc než to – je to také osobní probuzení pro každou jednotlivou starou duši a jakéhokoli člověka, který to sleduje, i kdyby nebyl starou duší, protože v tomto procesu se dokonce začíná přepisovat lidská přirozenost.

Každý jednotlivý týden v těchto channelinzích tohoto měsíce vám poskytneme trochu odlišná témata. Zatím víte, čím jsme se zabývali – vnímáním toho, jak můžete reagovat na určité věci, nebo ještě více, jak byste mohli být schopni přehodnotit, změnit určité věci ve svém životě, abyste pokaždé nezískávali stejné výsledky, jež si nepřejete. O tom to je.

Je možné, že toto probuzení, které se právě děje na této planetě, toto zvýšení vědomí, i když mírné, může jednotlivcům pomoci v jejich životě a věcech, které zažíváte každý den? O tomto posunu vždy hovoříme jako o celosvětové události a uvidíte, že se bude v mnoha ohledech zásadně lišit od světa vašich prarodičů. Nyní se budeme snažit přiblížit vám osobně, jak byste mohli být schopni změnit či nově koncipovat některé věci, které denně zažíváte ve své kultuře.

Jednou z největších věcí, kterou všichni na určité úrovni máte, je STRACH.

Jindy během tohoto měsíce budeme hovořit o starostech a obavách, souvisí to však i s touto dobou. Tou hlavní věcí je strach. Všichni ho máte. Někteří teď namítnou: „Já strach nemám, Kryone.“ Ale máte. Všichni v sobě máte určitou míru strachu, protože ta vám brání například skočit z útesu nebo vyjet v zatáčce ze silnice. Je to víc než jen věnovat pozornost svému životu, je to základní strach, který souvisí s přežitím. Někdy se však tento strach o přežití překrývá se strachem, který se projevuje ve vašich myšlenkách. Každý z vás má svůj program strachu. V závislosti na tom, co vám dělali nebo říkali vaši rodiče, nebo co se vám stalo v dětství, jste naprogramováni, abyste se určitých věcí báli. A právě o těchto obavách mluvíme.

Někteří z vás mají strach ze života, ne všichni. Mnoho starých duší na to přišlo. Většina současných strachů je způsobena vaší kulturou. V rámci své kultury je nazýváte strachy o přežití, například strach ze ztráty zaměstnání – ten patří mezi velké obavy – strach z nehody vašich dětí, když se někam vzdálí, jdou do školy, nebo kvůli něčemu jinému, strach z nečekaných událostí, jak je vidíte ve zprávách, nebo strach z dopravní nehody a tak dále. A tak pokaždé, když (děti) vyjdou ze dveří, pociťujete obavy a strach. Opět opakuji, že někteří z vás takové obavy nemají, ale je mnoho lidí, kteří je mají.

Vy, kteří sledujete tuto konkrétní epizodu nebo čtete tento konkrétní channeling, máte volbu to sdílet. Všechny tyto channelingy si můžete zopakovat později a můžete se na ně odvolávat, pokud budete chtít. Je to o těch, kdo pociťují strach ze života. Co s tím uděláte? 

Než jsem vstoupil do života svého partnera, byl na tom podobně. V jeho práci bylo tolik věcí, které v něm vyvolávaly úzkost a strach. Možná si teď myslíte, že jsou to maličkosti, ale pro něj ty věci nebyly o nic menší než strach matky z toho, co se dnes může stát jejím dětem. To je prostě strach. A já vám řeknu něco, co jsem už říkal: Strach, úzkost a obavy vám zkracují život!

 

Dnes jste už vyslechli přednášku, která byla pro dnešek naplánovaná, o vnitřním dítěti. To je jedno z řešení, schopnost zasmát se pro sebe, vytvářet si zábavné scénáře nebo věci, které si můžete přeměnit v něco zábavnějšího, než jaké jsou, protože to víte lépe.

Kolik svých každodenních strachů jste si podle svého názoru vytvořili? Možná jste si je vytvořili proto, že si o nich myslíte, že tím nějak pomáháte, když jste starostliví (děláte si starosti). Ale ve skutečnosti jsou to strachy. Odpověď zní, že většinu z nich si vytváříte sami.

I kdyby se ten den dítěti něco stalo, stane se. Ale v 99 % případů se vrátí domů. A jakmile vejde do dveří, strach vás opustí. Co vám to dnes přineslo? Co to s vámi, maminky, udělalo, že jste si den naložily strachem, jakmile děti vyšly z domu? Jak jste se cítily, když jste věděly, že si tím trochu zkracujete život? Právě o tom chceme mluvit.

Můj partner udělal následující věc, když rozpoznal pravdu, že ten největší strach, jaký měl, vytvořilo jeho vlastní vědomí. Bál se určitých věcí, protože mu bylo řečeno, že se jich má bát. Nebo si představoval, co by se mohlo ten den přihodit. Co udělal jako první krok, bylo, že si svůj strach uvědomil:Ach, mám strach.“ Nebo: „Přistihl jsem se, že si na něco stěžuji, ale ve skutečnosti je to strach, co kdyby se něco stalo.“ Setkáte se s jinými lidmi a začnete s nimi probírat, co by se mohlo přihodit. Je to sdílený strach, kdy se sejdete a vytvoříte „komisi pro strach“. (Kryon se směje.) Někteří z vás to tak dělají, a to pak strach jen umocní.  

Můj partner udělal následující věc. Jakmile strach rozpoznal, dal mu osobnost. A tou osobností byl strach z velké ohnivé koule z filmu Čaroděj ze země Oz. Ten silný hlas, který se odráží od stěn, když se děti setkají s čarodějem, je strašlivý, děsivý. Ale pak děti objevily za oponou, že to byl jen malý mužíček, který se otočil a řekl: „Nevšímejte si toho muže za oponou.“ A to bylo tak legrační. Od té doby (Lee) vnímal každý strach jako vtip. Říkal: „Vidím tě. Snažíš se, jak nejlépe umíš, viď? Ach ano, vím, že jsem tě stvořil, ale jsi vlastně docela roztomilý, jsi docela malý. Proč si na chvíli nesedneš na zadní sedadlo? Vím, že tam jsi, protože se tě nemůžu úplně zbavit. Ale aspoň si z tebe můžu dělat legraci.“ A to zabralo. Tenhle postup na něj fungoval. Každý z vás má svůj proces, jak můžete změnit,  přemostit to, co jste si sami manifestovali do falešného strachu a obav.

„Počkej, Kryone, chceš říct, že bychom si neměli dělat starosti o naše děti?“ Ne. Je rozdíl mezimít obavy, dělat si starosti“ a „mít strach, být vystrašený“. O tom právě mluvíme. Jsou mezi vámi lidé, kteří se neustále něčeho konkrétního bojí? Nějaké ztráty? Máte strach z toho, že se něco stane, protože se to už dřív stalo nebo protože vaši rodiče říkají, že by se to mohlo stát? Uvědomujete si, co tím právě děláte? Právě jste vtiskli do své paměti program a pak s ním pracujete. A když říkám, že s ním pracujete, myslím tím, že ho manifestujete, masírujete si jej, říkáte o něm ostatním – a pak je tady. Ale je zcela falešný, vymyšlený

Přeformulování (reframing) nebo také překoncipování strachu – to je nové paradigma pro mnohé z vás, kdo to posloucháte (nebo čtete). Za prvé, rozpoznejte strach! A vy jej rozpoznáte, protože vychází přímo z vaší mysli a vašich úst. A pak vám dojde: „Ach, to jsem já! Já sám jsem se naprogramoval, abych se toho bál – možná proto, že mi to bylo řečeno, nebo proto, že mám přátele, kterým se něco podobného stalo.Ale můžete si to překoncipoat, nově interpretovat! Drazí, můžete s tím pracovat. Je to nový nástroj pro probuzenou duši. Můžete říci, že vy sami jste si zvolili, že se budete bát. A nyní si můžete zvolit, že se bát nebudete. Ve vašem probuzeném životě je volba vždy na vás.

Co by se stalo, kdybyste milovali strach? Namítnete: „Tak tohle už zachází trochu daleko.“ A přesto mnozí dělají právě toto: „hodí“ na strach lásku, protože nejprve strach rozpoznají a pak ho obklopí láskou. A strach se s chichotáním stáhne a řekne: „No, aspoň jsem to zkusil. Třeba to příště vyjde.“ A vy opáčíte: „Dobře, zkus to znovu, ale neuspěješ.“ (Kryon se usmívá)

Tohle je ta odpověď: vnitřní dítě. Neztrácejte ho! Neztrácejte ho, protože ho budete potřebovat. Potřebujete své vnitřní dítě, abyste rozpustili strach.

Já jsem Kryon, zamilovaný do vás všech. Existuje tolik nových nástrojů, drazí, které vám pomohou žít déle.

A tak to je.

Kryon

Zdroj: www.kryon.com – Are Fears Programmed? -  min. 12:45

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Jana S. (www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

Další zprávy a informace od Kryona, Leeho Carrolla i českého překladatelského Kryonova týmu naleznete na naší facebookové stránce KRYON česky  Budeme rádi, když se k nám připojíte.

Kryonovy knihy

O všech těchto skutečnostech, o všem, co je, a co tvoří lidský život, člověka či celé lidské společnosti, ve všech oblastech života, i v návaznosti na spojitost s životem Vesmíru, Galaxie, o tom všem Kryon láskyplně a otevřeně hovoří ve svých poselstvích, ale i také ve svých knihách, které prostřednictvím Leeho Carrolla uvádí na scéně lidského života s cílem napomoct ve vzestupu života planety a člověka do vyšší úrovně.

Informace o Kryonových knihách, vč. informací o možnostech pořízení naleznete v e-shopu Kryonových knih ZDE  a na našem webu  ZDE