Kryonova výprava do Egypta - Sebepoznání 3

09.03.2022 12:48

Kryonova výprava do Egypta
„Sebepoznání - 3.část – Sfinga“

Channeling Kryona přijal Lee Carroll v Káhiře, 9.března 2022

 

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z magnetické služby.

Opět se tedy nacházíme vedle té velké dámy. Kolik z vás má pocit, že tato největší socha světa je sochou ženy? Je to tak. Byla tak navržena, i když se o tom možná nemluví. Velká ochránkyně. Postavili ji,  aby zastrašila ty, kteří by se chtěli podílet na znehodnocení této oblasti nebo dokonce i jen do ní vstoupit. Divoký obránce! Budu o tom mluvit.

„Je  záhadná,“ říkají. Co je záhadného na něčem, co se zkoumá desítky let pomocí nejmodernějších přístrojů? Vědí, co je pod ní, kolem ní, v ní. To všechno bylo objeveno, mnohokrát, mnohokrát přilepeno, stále znovu restaurováno. Neexistuje žádné tajemství, co je pod ní nebo v ní, tak proč je  tak záhadná? To vám řeknu za okamžik.

Opět řeknu něco, s čím historici nebudou souhlasit, teď ještě ne. Když vám sděluji takové věci, je to proto, že vím, co je pohřbeno pod pískem. A to vám jednou odhalí to, co vám chci sdělit. Už jsem tu seděl dvakrát a řekl jsem: Tato sfinga je mnohem starší, než se jí přisuzuje. A historici řeknou: „Ne, vznikla ve stejné době jako pyramidy a dělá to a to. A proto není tak stará.“

Dovolte mi, abych vám předal něco, co se týká vnímání. Co když jsou pyramidy starší, než se myslelo? (Kryon se směje.) Je v tom nějaký rozdíl? Je. Ne všechno je takové, jak se zdá. V čem spočívá zdejší přitažlivost? Proč je to tu tak záhadné? O tom si promluvíme za chvíli. Ale přesuňme se k něčemu, co, jak věřím, objevíte. Má špatnou hlavu.

Byla určena k obraně. Jinými slovy socha, sfinga, která chrání. Chrání. Je divoká, drazí. Často má hlavu lva nebo berana. Divoká! Dokonce se vypráví, že vás sežere, když něco neuděláte správně. Je to ochránce.

Když to vidíte a díváte se na vaše obrázky, jak divoká vám připadá? Tato hlava je hlava faraona. Egypťané byli něčím proslulí, a to tím, že králové a faraoni chtěli všude umístit svou podobiznu. Toto je obraz faraona. Není neobvyklé, aby byl na sfinze, ale je neobvyklé, aby byl na této. Je neproporcionální. Můžete se na něj podívat pozorněji, a přestože to už bylo vysvětlováno mnoha způsoby a mnoha pokusy, ta hlava má jinou barvu. Hlava není stejně erodovaná  jako zbytek těla.

Řeknou vám, že hlava trčela z písku a zbytek sfingy byl po léta zakrytý. To je pravý opak pro menší erozi. Měla by být erodovaná více. Řeknou vám, že byla natřena nějakou barvou, a proto vidíte, proč má kvůli procesu eroze jinou barvu. Pokud víte, co dělali Egypťané, pak víte, že by nevyrobili takhle obrovskou sochu a nenamalovali by jen hlavu. To nedává smysl.

Je to špatná hlava. Je to hlava faraona, který chtěl být známý a mít svou hlavu na sfinze, ne divokou, ale aby on byl ochráncem. A už jste slyšeli, co chtěli dělat faraoni, zejména ti, kteří chtěli být králem severu a jihu. Jsou to strážci. Jsou ochránci svého lidu, a tak se i tváří, a to také dělali. Jsou to odborníci na kámen, drazí, ale i ti, kteří se na ni podívají a nejsou odborníci, se jen poškrábou na hlavě a řeknou: „Nezdá se mi, že by se  hodila k tělu.“  (Kryon se směje.)

Záhadné! Co je záhadné? Ale pojďme k našemu podobenství o Woovi. Třetí pokračování, kde Wo právě slyšel toho muže mluvit o síle vědomí. Spolu s tím, jak se v tomto podobenství prodírá pískem, Wo začíná chápat. Slyšeli jste už dva díly o tom, že našel ty, před nimiž písek ustupoval. Mezi nimi potkal člověka, který mu začal vysvětlovat, jak může ovládat svou realitu, a Wo začal trochu chápat a trochu ještě nechápal. Ten muž mu řekl, že písek před nimi ustupuje proto, že vědomí je energie a že nejde o to ovládat náhodu, ale být ve správný čas na správném místě. Že vědomí můžete vtělit do míst a věcí.

Ale zpátky ke sfinze. Je záhadná, protože každý, kdo dokáže výrazně vnímat energii a stál tam, kde jste dnes vy, řekl: „Tady je něco jinak.“ Slavné channelingy zapsané v knihách vyprávěly o věcech, které mohou být pohřbeny pod ní nebo kolem ní, protože jim to tak připadalo, ale to je metafora, drazí – metafora pro vědomí, které do ní mohlo být vloženo dávnou rasou, která chápala, že vědomí je energie. Co když bylo do vědomí vtisknuto něco, co by děsilo a nahánělo strach, protože to je jejím účelem? Je to přece sfinga.

Vědomí je energie. To bylo objeveno teprve v posledních pětadvaceti letech jako ověřená věc, ale jste to vy, drazí. Co si myslíte, že věděli starodávní a vy jste to znovu objevili? Je toho tolik. Po celém Egyptě najdete stopy a důkazy některých velmi důmyslných léčebných technik, zvukových technik, chemie. Odkud se vzalo slovo chemie? Z egyptštiny. Řekové se mohou přít, ale bylo egyptské. A v tom, o čem mluvíme, možná měli chemii. Co když měli chemii na leptání kamene? Napadlo vás to někdy? Vysvětlilo by to některé preciznosti, nad kterými si dnes lámou hlavu ti, kdo nepřiznávají starověké rase pochopení toho, co jste objevili vy.

Drazí, znovu objevujete celou řadu věcí. Dokonce i elektřina byla možná už dříve objevena ve své základní podobě, v základní podobě. Ne k osvětlování měst, ale k dalším věcem, možná i k vytváření zvuků. Je toho tolik, co zde leží a co může, ale nemusí být objeveno, ale nesnižujte význam starých Egypťanů jako těch, kteří něco neměli nebo neobjevili. Je možné, že věděli o vědomí víc, než víte vy.

Na tomto místě je co cítit. Dělo se tu toho hodně ještě předtím, než byla v písku odhalena tato socha, a možná to souvisí s tím, co tu cítíte a co nemá nic společného s rozměry sochy nebo dokonce s její špatnou hlavou.

Wo znovu navštívil muže, který hovořil o změně své reality prostřednictvím vlastního vědomí, prostřednictvím způsobu myšlení. Opět byl varován těmi duchovními, kterým důvěřoval, svými duchovními vůdci, písečnými duchovními – řekli:Drž se dál od těch lidí, u kterých se zdá, že jsou schopni kráčet nezatíženi pískem.

Přesto se znovu setkal s tím mužem a řekl: „Ujasněme si to. Řekl jsi, že můžeme změnit to, co je náhoda a skutečnost, a že můžeme pohnout věcmi.“

A ten muž řekl: „Ne, Wo, to jsem neřekl. Řekl jsem, že díky intuici si uvědomuješ, že jsi ve správný čas na správném místě. To pro tebe dělá pole. Ale je toho víc, Wo. Vědomí, že to, co cítíš, je tím, čím jsi, to, co tvůj mozek myslí a dělá, má energii, ale není to jen o myšlení, Wo. Je tu ještě něco dalšího, co bys měl vědět." A Wo byl jedno velké ucho.

„Je to návod, jak na to. Jak se to děje Wo? Co můžeš udělat pro to, abys byl jako my, Wo?“ A Wo poslouchal a dostal odpověď, jakou nečekal.

Wo, tady je začátek toho, jak můžeš těchto věcí dosáhnout. Miluj Boha celým svým srdcem v každém okamžiku dne. Když spíš, miluj Boha každým okamžikem, i tehdy, kdy si myslíš, že to nedokážeš. Učiň to, co je Bůh, který tě stvořil ke svému obrazu, pro sebe vším. Pochop a věnuj se tomu, že neexistuje nic, na co se díváš a co bylo zdánlivě vytvořeno lidmi. Všechno to stvořil Bůh. Bůh, který tě stvořil ke svému obrazu, tobě i ostatním nyní dal možnost objevit více, než jste si mysleli. V tomto stvoření máte nástroje, které byste mohli používat a o kterých vás nikdo neučil.

Vždycky vás učili, že máte omezení, a že když chcete pomoc nebo dělat věci, které vidíte dělat nás, musíte mít povolení. Museli jste jít do nějaké budovy. Museli jste uctívat a modlit se. Museli jste dělat určité věcí, abyste byli v milosti toho, kdo vás stvořil.

Tento Stvořitel tě miluje, zná tě, ví, kdo jsi a co si právě myslíš Wo, a zda něčemu věříš, nebo ne. Wo, chci, aby ses vrátil v další části. Až tak učiníš, chtěl bych ti povědět nejen o tom, jak před tebou může ustoupit písek, nejen o tom, jak si můžeš vytvořit realitu, která ostatním připadá zvláštní, protože máš vždycky štěstí, ale je tu ještě něco jiného. Něco ještě většího, co dokáže vědomí, ale vyžaduje to odhodlání. Pochopení, že Bůh je víc, než vás kdy učili, a že Bůh žije ve vás, je vaší součástí a je připraven, abyste objevili zbytek sebe sama.“

A Wo z této epizody, z tohoto vyučování, odcházel s myšlenkou, o které nikdy předtím neuvažoval. Co když je Bůh větší než cokoli, co mu kdy bylo řečeno? Téměř rouhačská myšlenka, ale co když je to pravda?

Tady vás zanecháváme do příštího dílu.

Já jsem Kryon zamilovaný do lidstva, který s vámi sedí u té velké dámy, která je ochránkyní údolí. Toto je údolí, drazí, když se podíváte na místo, kde býval Nil a kde byl písek.

A tak to je.

Kryon

 

Zdroj: www.kryon.com – Discovery of Self – Part 3 - MP3 -  13:08  min.

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Iva  M. (www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

Další zprávy a informace od Kryona, Leeho Carrolla i českého překladatelského Kryonova týmu naleznete na naší facebookové stránce KRYON česky  Budeme rádi, když se k nám připojíte.

Kryonovy knihy

O všech těchto skutečnostech, o všem, co je a co tvoří lidský život, člověka či celé lidské společnosti, ve všech oblastech života, i v návaznosti na spojitost s životem Vesmíru, Galaxie, o tom všem Kryon láskyplně a otevřeně hovoří ve svých poselstvích, ale i také ve svých knihách, které prostřednictvím Leeho Carrolla uvádí na scéně lidského života s cílem napomoct ve vzestupu života planety a člověka do vyšší úrovně.

Informace o Kryonových knihách vč. informací o možnostech pořízení naleznete v e-shopu Kryonových knih ZDE a na našem webu  ZDE