Nové nástroje - Klid nad stresem

26.04.2023 15:57

Nové nástroje – Klid nad stresem

Tento živý channeling Kryona byl přijat a streamován Leem Carrollem

v rámci Léčivé středy/Healing Wednesday, 26. dubna 2023

 

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z magnetické služby.

 

Toto je čtvrtý channeling ze série osmi channelingů. V těchto channelinzích představujeme různé nástroje, chcete-li je tak nazvat. Někteří je dokonce nazývají dary, které mají odlišné energie, potřebné pro odlišné časy.

V mnoha předchozích channelinzích, zejména ve třech předchozích, jsme se zmínili o tom, že tato konkrétní planeta prochází posunem. A tento posun podporuje evoluci lidského vědomí. A najdou se tací, kteří se zeptají: „Co to vlastně znamená? Stáváme se chytřejšími?“ Vědomí není nutně mírou geniality nebo chytrosti, kterou byste mohli změřit pomocí testu IQ. Je to spíše míra moudrosti. Reakce jsou součástí moudrosti. Mírou moudrosti je to, co člověk dělá ve světle, které jej obklopuje. Až lidé začnou chápat širší souvislosti, budou méně náchylní vysílat směrem k druhým dysfunkční emoce. Možná to lépe vyjádřím jinými slovy: lidé budou méně náchylní reagovat ve zlosti, hněvu.

Nástroj, který dnes budeme zkoumat a o kterém budeme mluvit později v Kruhu dvanácti, však souvisí s tím, co už bylo v diskusích probíráno. Týká se reakcí během stresu a dramatických událostí, zejména v těch dramatických událostech.

Mají spoustu tváří, drazí. Když se někdo zlobí a vy jste do takové situace zataženi, ať už se ten člověk zlobí na vás, nebo na někoho jiného, vstoupíte do energie dramatu. Pokud má někdo starosti, nebo je ve stresu nebo pláče, je to drama, které se týká jeho a ve kterém se můžete ocitnout i vy, i když neuděláte vůbec nic. Přesto jsou však kolem vás rozzlobení lidé, ať už se zlobí na vás nebo na někoho jiného, naštvaní jen proto, aby byli naštvaní, pak je to drama. V takových situacích se ocitáte, aniž byste je zapříčinili, a jste si toho vědomi. Otázkou je, jak na ně reagujete.

Už jsme mnohokrát mluvili o reakci pracovníků světla na to, když se ocitnou v dramatu zaměřeném na ně. Ale o tom teď nemluvíme. Chceme mluvit o tom, jak si v sobě udržet klid a mír, když jste obklopeni dramatem a stresem, ať už se týká vás nebo někoho jiného. Důvodem, proč to teď takto probíráme, je, že víte, že pokud se v místnosti odehrává nějaké drama, nejste mimo jeho dosah, ale dotýká se vás to. Lidé ve skutečnosti vysílají to, co pociťují, a vy to víte. Ocitli jste se někdy na místě, kde se věci nevyvíjely dobře nebo kde došlo k hádce, a vy jste to okamžitě vnímali?  Přesně o tom mluvíme. A nástroj je následující: dokážete si udržet svůj vnitřní klid, své mistrovství, zatímco kolem vás je drama a stres, který zachvacuje každého, možná z nějakého společného důvodu?  Potápí se loď a vy jste na ní a oni jsou na ní. Dokážete si nad tím udržet klid, abyste mohli jasně myslet?

Vždycky jsme vám říkali, že jedním z takových testů je ten, jímž si může projít matka, když uprostřed noci zazvoní telefon a je od policie. První, co jí napadne, je: „Ach, určitě se stala nehoda. Je můj syn nebo moje dcera v pořádku? Co se bude dít?" A co uděláte v té vteřině předtím, než se dozvíte, co se bude dít dál? Velmi často jsou lidé tak nastavení, že se vyděsí. A to musíte překonat, abyste nesklouzli do vystresovaného postoje a byli schopni přemýšlet zralým způsobem.

Ale kromě toho to souvisí s pracovníky světla a s tím, co ostatní uvidí, že uděláte, když jsou všichni v ten okamžik přemoženi stresem, nebo co uvidí, že uděláte, když je stres namířen proti vám. Chci vám něco sdělit. To, co uděláte v takových situacích, všichni uvidí. Všichni to zaznamenají, všichni to poznají. A najdou se tací, kteří uvidí, že nereagujete nebo že to jen pozorujete, a budou si myslet, že s vámi není něco v pořádku, protože nebudete reagovat. Buďte na to připraveni. Budou říkat: „Měl bys být rozhněvaný, naštvaný, ale nejsi. Měl bys mít strach, a nemáš. Co je to s tebou? Copak nic nepociťuješ?“ Už jste to někdy dřív slyšeli?

 

Existují tací, kteří zaměňují zralost a moudrost za slabost. Zaznamenali jste to někdy předtím? Na tom nezáleží, protože tohle je staré paradigma nahlížení, jež se vyvinulo ve staré energii a využívalo se ve staré energii. Některé společnosti jsou na něm dokonce založené, když tvrdí: „Jen se moc neusmívej, mohl bys něco tajit, skrývat.“ Dokážete pochopit, drazí, jak to může být obtížné? I když situaci řešíte ve své zralosti, najdou se tací, kteří se ohlédnou a budou tvrdit, že je to známka slabosti. Toto je nová síla v tomto novém věku, v nové době. Takže nástroj, který vám dnes představujeme, je opravdu vaším nástrojem, abyste byli schopni zůstat klidní během stresu. Jak se vám to právě teď líbí? Dokážete si to pro sebe představit? Dokážete to praktikovat? To by mohlo být klíčové. Jak někdo může praktikovat zachování klidu ve stresující situaci? Řeknete: „Musíme počkat, až se ocitneme ve stresu.“ Opravdu? Dokázali byste to předstírat? Odpovíte: „Byl bys blázen, abys předstíral stres. Proč bys to vůbec dělal?“ Odpověď zní: Abyste si to procvičili.

Co kdybyste předstírali, že jste ve stresu kvůli nějaké situaci, kvůli něčemu, co vás trápí, a pak si procvičovali svou reakci na to tím, že se odeberete na velmi klidné místo, budete dýchat, dělat věci, o kterých víte, jak je máte dělat, až se dostanete do bodu, kdy si řeknete: „Na tom nezáleží. Jsem v míru sám se sebou i s tím vším, co se děje kolem mě." Tohle znamená procvičovat si mistrovství. To je poprvé, co jsem kdy někomu řekl: Cvičte se ve stresu. Není to však procvičování stresu, je to procvičování výsledku stresu a tím je klid a vyrovnanost.

Co kdyby šlo třeba o koherenci (soudržnost) s vaší duší? Koherence s vaší duší. To by znamenalo, že jste se vším naprosto a plně smířeni, s čímkoli, ať se děje cokoli. Když se nad tím na chvíli zamyslíte, není to to, co jste viděli, že dělají Mistři? Není to to, co vyučovali, že Mistři dělají? A odpověď zní ano. Vždycky to byl Mistr, možná sedící v lotosové pozici se zavřenýma očima (Kryon se směje) a kontemplující nad tím, co je krásné. Na to vy však nemáte čas, a proto je zapotřebí ten nácvik, nácvik (chování) ve stresu.

Zamyslete se na chvíli, jak byste reagovali v jakékoli situaci, o které byste si mysleli, že by mohla být pro vás hodně stresující nebo vytvářela drama kolem vás, jež by se možná týkalo víc než jedné osoby, třeba by probíhal nějaký slovní spor, nadávky? Co byste udělali? Jak byste se do toho nenechali vtáhnout, ale naopak byli s oběma protivníky v koherenci tak, abyste těm hádajícím se vysílali svůj mír? Rozumíte tomu, co se vám snažím říci? Čím častěji se budete do této pozice stavět a čím častěji budete tyto věci nacvičovat, tím lépe se budete cítit, až dojde k tomu, že to skutečně uděláte. Možná je to jedna z nejtěžších věcí, kterou se naučíte, protože vyžaduje, abyste měli kontrolu nad svými emocemi. Pak můžete proměnit to, co je možná reakcí frustrace a hněvu, v klid a mír. Pak můžete zcela překonat strach a přeměnit ho v lásku. To vše je proveditelné a lidé to zaznamenají. Bude toho ještě víc. Jaký je to dar pro některé z vás. Nádherný nový nástroj.

A tak to je.

Kryon

Zdroj: www.kryon.com – New Tools – Peace Over Stress -  min. 14:10

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Jana S. (www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

Další zprávy a informace od Kryona, Leeho Carrolla i českého překladatelského Kryonova týmu naleznete na naší facebookové stránce KRYON česky  Budeme rádi, když se k nám připojíte.

Kryonovy knihy

O všech těchto skutečnostech, o všem, co je, a co tvoří lidský život, člověka či celé lidské společnosti, ve všech oblastech života, i v návaznosti na spojitost s životem Vesmíru, Galaxie, o tom všem Kryon láskyplně a otevřeně hovoří ve svých poselstvích, ale i také ve svých knihách, které prostřednictvím Leeho Carrolla uvádí na scéně lidského života s cílem napomoct ve vzestupu života planety a člověka do vyšší úrovně.

Informace o Kryonových knihách, vč. informací o možnostech pořízení naleznete v e-shopu Kryonových knih ZDE a na našem webu  ZDE