Ohlédnutí a vděčnost

27.08.2019 19:45

Ohlédnutí a vděčnost
(moje vděčnost - za život, za tu možnost a radost...)

 

Zdá se mi to až neuvěřitelné, jak rychle to uteklo, ale akce Hvězdné brány je již za námi. Byla tak nádherná, že mi to až bralo dech... Už se těším, že si třeba někdy příště (protože Prageet i Julieanne se opět vrátí, nejspíše v roce 2021) povíme, jaké změny to přineslo do života vám. Třeba vám někdy budu vyprávět o tom, jak moc to posunulo mně, ale myslím, že to zase za čas uvidíte sami... ;-)

Zvláštní, jak je vše relativní – někdy se může zdát, že je něco až příliš velký výdaj. Ale co když za něj na oplátku a naprosto nečekaně, aniž byste to věděli předem, získáte obrovský mír a klid? Co když vám za něj někdo otevře dveře k mládnutí a trvalému zdraví, rovnováze a obrovské hojnosti? Co když najednou uvidíte své skutečné já a konečně pochopíte smysl svého života a svou skutečnou „hodnotu“? Co když se díky tomu naučíte připojit ke Zdroji a díky tomu získáte neomezené možnosti? Otevře vám dveře a ukáže jak, pak vám k tomu odevzdá klíč a nechá už na vás, zda ty dveře necháte otevřené, vstoupíte jimi a už se nikdy nevrátíte k tomu, co bylo předtím, jestli už nikdy nezaváháte, jestli si něco "můžete dovolit". Bylo by vám pak něco až „příliš drahé“? Jsem neskutečně šťastná, že právě takové lidi, bytosti a nástroje vám pravidelně představujeme… dokonce celou řadu z nich.

Děláme to, protože nás samotné to naplňuje, povznáší a těší, když se nás pak sejde tolik. Ať už je to kdekoli. Těší nás, že společně měníme tu naši menší zemi i tu Zemi s velkým Z. Ne, nečekáme za to ani ovace (přestože přiznám, že nás pak váš potlesk a díky velmi těší, jen nejsou prvotním motivem), ani nežádáme o peněžní dary. Abychom se ale mohli této činnosti věnovat plně, naše finanční odměna nám plyne ze dvou činností – pořádání akcí, pokud přijde dostatečné množství lidí (vždy je v tom obrovský skok důvěry) a pak také něco málo z prodeje knih. A tady je hodně zajímavé sledovat, jak to chodí.

Pokaždé, když vyjde nová kniha, mnoho lidí zareaguje a bez zaváhání ji objedná, protože už vědí, jak moc je zase posune. Nemohou se jí dočkat a také jsou rádi, že nás mohou podpořit i tímto způsobem. Vidíme to a vážíme si to. Velmi. Ale pak nastane fáze číslo dvě. Chytnou se toho všechny možné internetové velkoobchody – a stane se zvláštní věc. Nákupní cenu máme všichni stejnou, jenže my se věnujeme pouze určitým (převážně Kryonovým) knihám a velmi kvalitním produktům. Pro nás to není jedna z tisíců položek, není to prostě „jen věc“. A také nemáme od přepravců stejné podmínky. Musíme knihy dovézt, pečlivě a s láskou je zabalíme, přidáme tiché přání pro každého kupujícího, a pak je zase neseme na poštu. Věříme, že už v tom pocítíte rozdíl. Že vás takový nákup těší mnohem víc, než když je váš výtisk jen dalším „kusem“.

Z lidského hlediska pochopitelně chápeme, že někdo tzv. obrací každou korunu. Ale právě proto jsem přidala tento odstavec – pokud totiž patříte mezi lidi, kteří to takto cítí, víte, co tím říkáte? „Nemám dostatek. Nemohu si dovolit koupit knihu od někoho, kdo mi ji pošle s láskou a nějak ho tím podpořit, protože nemám dost. Musím si knihu koupit ve slevě, protože mám málo.“ Kolik ročně utratíme za elektřinu, telefony, internetové připojení, potraviny, palivo… a pak je nám někdy líto zaplatit za něco, co nám dodává energii, co nás propojuje se Zdrojem, s námi samými, co je pohonem pro náš každodenní život, co dodává smysl našemu životu… za něco, co přináší mír a klid i do našich vztahů. A ano, také hojnost – všeho, pokud tu zprávu pochopíme správně.

Ne, nekárám tím nikoho. Naopak! Cítím teď takový mír a klid. Nejde o to, jestli budeme mít nějaký příjem z knih. Nebude odsud, bude odjinud. Svět je plný nekonečných možností a hojnosti a teď už vím, že ta fáze nejistoty je už dávno pryč. Už dávno se nebojím, co bude zítra nebo pozítří. Už léta se mi otevírají nové a nové dveře. Pokaždé v jiné oblasti. Píšu to proto, že mi o tomto přístupu kolega nedávno psal. Že se s tím setkává. Mám vás ráda a právě pro ty, kdo ještě nevidí ty příležitosti, kdo zatím ještě neochutnali, jaké to je, právě pro ty to píšu – aby jen věnovali pozornost svým reakcím, protože jak říká Kryon – Vesmír je jako restaurace. Co si objednáváte, to dostanete. Když platíte, plaťte s radostí a za to, co vám přináší ještě větší radost. Plaťte s lehkostí a vědomím, že ve Vesmíru je nekonečná hojnost a že každý k ní má cestu otevřenou. Začněte s malými věcmi. A sledujte, co se pak bude dít. Stačí se rozhlédnout a nechat se vést intuicí. Obvykle hojnost vykoukne z naprosto nečekaných dveří, které vám připadaly, že jsou jen tak na hraní a na to vy přeci nemáte čas – pak je ale třeba jednoho dne otevřete a zjistíte, že právě tam, kde si můžete, chcete a umíte hrát, radovat se a kde se cítíte nejlépe, tam je pro vás ukrytý poklad. A ten nepřichází na úkor nikoho. Přichází odtud, kde jiní lidé tak trochu i díky vám přetékají radostí, hojností a vděčností.

Ale nechci mentorovat. Bylo to myšleno jako dárek těm, kteří ještě třeba tápou a trápí se. Ale tohle musíte opravdu cítit. Jen slova od někoho jiného vám nepomohou, pokud je doopravdy necítíte v sobě, ve svém srdci, dokud to sami neochutnáte. Zpočátku třeba ještě nesměle a opatrně. Párkrát možná sklouznete nebo se ještě trochu vrátíte, ale jakmile objevíte ten princip, s každou další zkušeností už to jde snáze.

Ještě jednou moc a moc děkuji za nádherné setkání v Hvězdné bráně. A těším se zase na někdy příště – ať už v září s Lemurijským sesterstvem, v říjnu na koncertu či workshopu Anderse Holteho nebo třeba někde úplně jinde… Těch příležitostí bude ještě mnoho.

 

S velikou láskou, radostí a vděčností,

 

M. Kuchařová

Pro www.kryon.webnode.cz